LES FESTES DEL 31 DE AGOST

També enguany l’Obra Cultural de l’Alguer organitza, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, lo Parc Natural de Port Comte, lo Parc Nacional de l’Asinara i La Fondació Meta “Les festes del 31 de Agost”, per renforçar lo sentiment identitari de tots aquellos que interpreten l’algueresitat com un patrimoni de tots, de valoritzar i mantendre en el temps. Com de qualqui any en aqueix part, una àmplia delegació catalana siguerà presenta a l’Alguer per les festes. La  Diputació de Barcelona siguerà representada de Jesús Calderer, diputat adjunt d’Espais Naturals; Jordi Padrós, coordinador Espais Naturals i Xavier Roget, cap de la Direcció Territorial Occidental. Formen part de la delegació la professora Laura Borràs, Directora de la Institució de Lletres Catalanes de la Generalitat de Catalunya; Josep Canals, president Geoparc de la Catalunya Central; Clara Saperas, concessionària del cicle Poesia als Parcs; Jordi Aligué i Anna Bellvehí del Centre Experimental de Arts, Valgrassa; Joan Francesc Baltièrrez, Fina Battle i Francesc Olivella, productors de vins D.O. (denominació de origen) de Pla de Bages, Alella i Penedès

S’escomença divendres 2 de setembre amb la 11^ edició de “Poesia als Parcs”, recital de poesia i música catalana i poesies sardes, que se tenguerà a Porto Torres , al Museo del Port a les h. 19.30. Protagonistes sigueran la poetessa/cantant catalana Montse Castellà i los poetes sards Antonia Bassu,Paolo Piga,Frankie Fancello,Amilga Quasino i Sandro Salis   ( Performer). A la fi de la tardada hi siguerà la presentació i la degustació de vins catalans a Denominació d’Origen produïts a Alella, Penedès i Pla de Bages.

Dissabte 3 de setembre, a les h. 17.30, hi siguerà, a Villa Gioiosa (Tramarill), l’obertura del mercat de productes certificats del Parc de Port Comte. A les 18.00, sempre a Villa Gioiosa, se tenguerà, per la 11^ edició de “Poesia als Parcs”  un recital de poesies alguereses i poesies catalanes amb la participació de Pere Lluís Alvau i Giovanna Caria,que lligiran poesies de Carlo Demartis i Pinuccia Ginesu; per la part catalana hi sigueran la poetessa Montse Castellà i Joan Adell. Després del recital, l’artista David Ymbernón farà un espectacle de poesia visual. A les 19.30 hi siguerà la presentació  la degustació de vins a Denominació d’Origen produïts a Alella, Penedès i Pla de Bagesi i del nou vi de la Cantina Social de S.M. La Palma.

Les “Festes del 31 de agost” continuen diumenge 4 de setembre als locals del “Quarter” on a les h. 18.00 se tenguerà la presentació de la  mostra col·lectiva de 31 artistes catalans, denominada  “Mar de Mirades” a cura del Centre Experimental de les Arts de Vallgrassa (Parc del Garraf). Després de la presentació de la mostra hi siguerà una degustació de vins catalans a Denominació d’Origen produïts a Alella, Penedès i Pla de Bages.

Les festes se conclouran, al cortil interior del “Quarter”,  amb lo tradicional concert de música algueresa “Altres paraules” de Claudi Gabriel Sanna, acompanyat de Josep Maria Cols i Salvatore Maltana.

Lo programa de aqueixos dies preveu també, per la delegació catalana,  una visita al Parc regional de Port Comte i al Parc Nacional de l’Asinara. Als actes participaran lo vice síndic de l’Alguer Antonello Usai, l’assessora a la Cultura Gabriella Esposito, l’assessora al desenvolupament económic Natacha Lampis  i l’assessor a l’Ambient Raniero Selva; lo síndic de Porto Torres Sean Christian Wheeler; lo síndic de Stintino Antonio Diana; lo delegat de la Generalitat de Catalunya a Itàlia Joan Elies  Adell; lo President del Parc de Port Comte Antonio Farris; lo President del Parc Nacional de l‘Asinara Antonio Diana; lo vicepresident de Federparchi Salvatore Sanna i lo delegat de l’Institut d’Estudis Catalans a l’Alguer Toni Torre.