40a EDICIÓ DEL PREMI “RAFAEL SARI”

Lo concurs de poesia i prosa “Rafael Sari” és arribat al sou 40è aniversari. Un resultat que, sens dubte, lo posa al primer lloc a Sardenya i a Itàlia per l’ús de la llengua catalana i entre los concursos d’aquest tipus més longeus de Sardenya.

Lo patrocini obtingut de la Regió de Sardenya, de l’Ajuntament de l’Alguer, de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya lo situen entre els certàmens literaris en llengua catalana més prestigiosos a nivell internacional. Però lo prestigiós resultat obtingut per l’Obra Cultural de l’Alguer, gràcies sobretot al treball

insubstituïble del secretari d’organització Joan Irranca, permet avui de rellançar lo concurs sobretot a les escoles de la ciutat gràcies també als resultats obtinguts de la recent campanya de sensibilització per l’ús de la llengua catalana en classe a la qual s’han apuntat més de 400 famílies. Se tracta d’un balanç positiu d’inclusió i participació de la comunitat algueresa que afavorirà la promoció i difusió de la cultura i la llengua catalana de l’Alguer; de fet, avui més de primer, l’escola ha assumit un rol fonamental en la transmissió de la llengua, i per això lo treball dels ensenyants, naturalment amb la necessària contribució de les famílies, diventa fonamental perquè avui l’escola representa l’únic lloc capaç, a través de intervents institucionals, de alimentar, de donar suport o de crear dificultats a la transferència intergeneracional de la llengua algueresa.

Des de fa 40 anys, lo Premi “Rafael Sari” ha contribuït a donar vitalitat a la comunitat lingüística i al patrimoni cultural de la nostra ciutat, molts poetes se són fets conèixer a través d’ell i molts se són afirmats, però ara és necessari que tota la comunitat s’uneixi al voltant d’aquest concurs perquè continuï a ésser patrimoni de tothom, joves i més poc joves. L’Alguer té una increïble vivacitat cultural, a la ciutat se fanen concursos i produccions poètiques, sobretot en algunes escoles; hi ha poetes que escriuen poemes en llengua que, en aquest important mamento del quarantè aniversari del premi, convidem a hi participar per honorar la memòria del mestre Rafael Sari i per donar testimoniança d’afecte per la ciutat, la sua cultura i la sua llengua.

Com sempre, lo concurs se divideix en tres seccions:

Secció A: reservada a les escoles de la ciutat

Secció B – reservada al català estàndard

Secció C – reservada al català de l’Alguer

Les obres tenen de arribar entre lo 31 de juliol de 2023.

La cerimònia pública de la premiació se farà lo 29 de setembre de 2023, dia de Sant Miquel, patró de la ciutat.

Contactes:

https://www.facebook.com/obracultural/posts/pfbid02KR6x598wV4dvCtinMBSbuoaaHPsHJHAaLNtdBvtnk3f5xHRaQ78exfacFVqacdwYl

079977228

premisari@obracultural.cat

info@obracultural.cat