A L’OBRA CULTURAL DE L’ALGUER LO 9è PREMI RAMON CASANOVAS

És estat atribuit a l’Obra Cultural de l’Alguer lo 9è Premi Ramon Casanovas per les accions i iniciatives cíviques portades envant a favor de la presència, l’ús  i el prestigi públic de la llengua catalana. Lo Premi és estat volgut de la família Casanovas per arrecordar la figura de Ramon i vé consignat durant la cerimònia de la Festa de les Lletres Catalanes organitzada de l’Òmnium del Vallès Oriental. L’iniciativa, arribada a la XXXIa edició, preveu les següents categories:

LITERÀRIA

  • 31è Premi de Novel·la Vallès Oriental.
  • 31è Premi de Poesia.
  • 20è Premi de Sociolingüística del Vallès Oriental.

ACCIÓ CÍVICA

  • a l’acció cívica a favor de la llengua catalana

COMUNICACIÓ

  • 9è Premi Eugeni Xammar de comunicació

ÀMBIT NACIONAL

  • 31è Premi de Novel·la Vallès Oriental 

La cerimònia ès estada feta(en videoconferència) a Granollers, dimecres 2 de desembre 2020, del president de l’Òmnium del Vallès Oriental Sergi Bolea que en el sou discurs ha dit: “El 2020 serà recordat com l’any en el qual moltes coses són  cambiades. Se són fetes evidents la percepció, la confirmació i la valoració de les coses realment importants i vitals per totes les persones, les nostres famílies i la nostra societat. La pandemia mos ha fet cambiar el format de la Festa perquè no havem pogut celebrar-la com sempre havem fet, acompanyats dels concursants, patrocinadors, jurats, socis i amics, però sem en aquí per celebrar los guanyadors amb l’esperança de mos trobar de persona al 2021”.

Lo premi és estat consegnat virtualment a l’Obra Cultural de l’Alguer de la senyora Maria Gloria Casanovas, filla de Ramon.