“ADIÓS AMOR”

Una pluja d’aplaudiments ha tancat, divendres 28 d’agost, “Adiós amor” lo concert del cantant-poeta Franco Cano.

Al jardí de Casa Gioiosa, al Tremarill, plena d’algueresos de totes les edats, han ressonat les notes del nou projecte musical del “mestre”. Respecte a la versió d’estudi, que actualment està en les mans de Attilio Lombardo de Chicken Coop Studio, la versió live, se transforma en més prog-rock gràcies als sons d’òrgan LO-FI de Valentino Cubeddu, a les baquetes màgiques de Matteo Malgari i a la guitarra prement de Antonio Fortunato.

Lo projecte glocal (genuïnament alguerès i precisament per aquest motiu amb importància global) ha reportat Franco Cano a l’escena musical després d’una llonga pausa durant la qual s’és dedicat sobretot a la sua professió d’ensenyant i d’escriptor. La programació de la tardada ha incloudit totes les cançons del nou treball, a partir de “L’Alguer”, obert per la sofisticada tromba de Giuseppe Manca, i també algunes cover com “Sant Miquel humanitzat”, amb una dinàmica que actualitza lo sou missatge, i “Ull per ull” del cantautor català Adrià Puntì, rendida més preciosa de l’intervent de les “launeddas” del mestre Dante Tangianu.

Dos convidats especials han embellit la tardada, Gina Marrosu, que ha fet homatge a la tradició musical amb la cançó “Cor meu” (Catardi-Fadda) i amb la nova cançó “La mia casa” composta per ella de Franco Cano.

Considerat lo succés (també a les xarxes socials) de l’actuació obtinguda durant la presentació d’un estudi sobre Pino Piras, feta al Museu del Corall lo 18 de agost, Daniela Mulas, segona convidada de la tardada, és tornada a propondre la sua delicada versió de “Blanca mare dolenta” i després “La creacció” del repertori del cantautor alguerès.

Lo concert, inserit a dins de les “Festes 31 d’Agost” organitzades de l’Obra Cultural de l’Alguer, teniva lo patrocini de la Diputació de Barcelona, que era present amb una numerosa delegació que ha apreciat lo valor musical i poètic del concert; del Parc Natural de Port Comte, del Municipi de l’Alguer i de la Fondazione Alghero.