ART SOTA LES VELES, Crònaca d’un viatge

Dissabte, 3 de gener 2015, a les h. 19,00, al Civico 12 Circolo, al carrer Carmen Dore 12, a l’Alguer, l’Obra Cultural presentarà una tardada dedicada a Davide Casu, Mauro Marittu, Massimiliano Caria i Massimiliano Fois, los artistes algueresos que han fet, als primers del mes de setembre 2014, la traversada l’Alguer-Barcelona amb el vaixell “Santa Eulàlia i que, en aquesta ocasió, mos racontaran la pròpria experiència del viatge.

L’estada dels artistes algueresos a Barcelona feva part del programa “Art sota les veles”, organitzat de la Xarxa de Parcs Naturals, de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona.

Lo programa compraneva un escambi entre joves artistes catalans i algueresos que, a bord del Santa Eulàlia, teniven de realitzar cada u una obra d’art.
Les obres realitzades de aqueixos artistes sigueran expostes en primavera en una mostra col·lectiva al Museu Marítim de Barcelona, a Vallgrassa, Centre Experimental de les Arts, situat al Parc del Garraf, així com, un poc més envant, a la ciutat de l’Alguer.

L’imbarcació Santa Eulàlia, de proprietat del Museu Marítim de Barcelona, era salpat lo 26 d’agost 2014 del port de Barcelona verso l’Alguer per participar a les Festes del 31 d’Agost, que se celebren cada any a l’Alguer per iniciativa de l’Obra Cultural.

Les Festes del 31 d’Agost, a les quals ha participat lo diputat d’Espais Naturals i Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Joan Puigdollers, han vist diverses activitats per incentivar l’escambi entre artistes catalans i algueresos. Entre les activitats realitzades: lo cicle “Poesia als parcs” al Port de l’Alguer i un mercat de productes artijanals del programa “Parc a taula”, organitzat de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona i del Parc de Port Comte.

Lo programa ha vist també la firma de una convenció entre la Diputació i l’Obra Cultural de l’Alguer per incentivar noves activitats d’escambi entre estudiosos dels espais naturals d’aqueixos territoris, especialment entre el Parc del Garraf i lo Parc de Port Comte.