“CESARE PAVESE, SALVADOR ESPRIU: DUES IDENTITATS AL MIRALL”

Gran èxit al Teatre Cívic, dimarts 27 de setembre 2022, de l’espectàcul “Cesare Pavese, Salvador Espriu: dues identitats al mirall”, portat en escena de l’Obra Cultural de l’Alguer, i magistralment interpretat de dos joves algueresos Michela Addis i Saverio Sarritta amb la impecable assistència tècnica de Attilio Lombardo.

L’espectàcul és dividit en tres parts.

La primera, ambientada en una estació de tren, és dedicada a Cesare Pavese i la segona, amb un teló de fondo de la Universitat de Barcelona, és centrada sobre la figura de Salvador Espriu, i los interprets posen en evidència les afinitats aparantment insospitables que uneixen los dos grans autors. Lo tercer i últim quadre se basa en un monòleg introspectiu, lo tema principal del qual és l’identitat.

Los dos protagonistes no tenen nom deliberadament, perquè los personatges se poguin identificar amb qualsevol minyó o minyona, indipendentment del temps, lloc o espaci.

Un altro protagonista en escena és lo CAS, perquè lo cas té sempre a veure amb la vida i dels encontres fortunosos que siguin literàris, musicals, artístics o personals, poden nàixer noves reflexions, maturant així una creixença i un redescobrement de la identitat d’ellos mateixos, a través de l’altro.

Tant l’escriptura com lo muntatge dels vídeos, del so, dels ambients i de la música són estats enterament selecionats i realitzats de Saverio Sarritta i Michela Addis després de una acurada recerca.

Lo fort missatge que los dos joves interprets volen transmitir amb aqueix espectàcul, és propiu aquell que cada u de mosaltros té de anar a la recerca de la identitat i de les pròpies orígens sense negar les tradicions i l’us de la llengua materna, elements que han caracteritzat la vida i l’obra literària de Pavese i Espriu.

L’iniciativa ha tengut lo suport de la Diputació de Barcelona i de la Fondazione Alghero.