CINZIA PAOLUCCI AMB LA POESIA “UN NIU DE PAU” GUANYA LA 39a EDICIÓ DEL PREMI “RAFAEL SARI”

Les adverses condicions atmòsferique no han fermat la cerimònia de consegna de la 39na edició del concurs de poesia i prosa “Rafael Sari”. En programa al jardí de la Vila Mosca, l’Obra Cultural de l’Alguer, gràcies a la habitual i generosa hospitalitat de la Universitat de les Tres Edats, ha transferit la cerimònia a la bella sala del carrer Sàsser respectant, així com vol la tradició, la data del 29 de setembre, dia de Sant Miquel, patró de la ciutat. La tardada ben conduïda de Giusi Pascalis, és estada àgil i esvelta i la presència de tanta gent ha demostrat que lo Premi Sari, malgrat la difícil situació en la qual se troba la llengua algueresa, és ben viu i pot ja pensar en gran a la edició número 40 del 2023, un objectiu ambiciós i prestigiós.

Després dels saluts de Pino Tilloca, President de l’Obra Cultural; de Gustau Navarro, representant a l’Alguer del Govern de Catalunya, de Alessandro Cocco, assessor a la Cultura del Municipi de l’Alguer i de Maria Antonietta Salaris, presidenta de la Comissió judicadora, s’és procedit amb les premiacions dels guanyadors de les diverses seccions en les quals és dividit lo Premi.

Per la secció A, reservada a les escoles, ha guanyat lo Premi Vera Sari Paolini la classe III D de l’Escola Primària “Maria Immacolata” amb el projecte intitulat “Cantem i parlem en alguerés” del mestre Claudio Gabriel Sanna.

Per la prosa de la secció B, aquella reservada al català estandard, s’és classificada al 3er posto l’obra “L’estiu del gran viatge” de Rosamaria Esteller Elias; 2a classificada l’obra intitulada ”La delicadesa” de Àngel Fabregat i Morera; 1a classificada l’obra intitulada “Terminal” de Inés Encuentra Martinez.

Per la poesia de la secció B, la comissió ha senyalat l’obra “Vinc de un país de neu” de Pierrette Cherbonnier; s’és classificada al 3er posto la poesia “Ens envolta l’abisme” de Dolors Dilmé i Serra; 2a classificada la poesia “Crònica de Mariupol” de Franco Achenza; 1a classificada la poesia “Maletes” de Anna Comas i Mariné.

En la prosa de la secció C, aquella reservada als alguerosos, aqueixos són estats los resultats:

3er classificat lo conte intitulat “Tros de coses” de Luigi Saiu

2on classificat ex-aequo lo conte “Lo pa” de Salvatore Cocco i lo conte “L’origen de l’Alguer” de Alberto Saiu.

1er classificat lo conte “Voliva diventar un donador d’organs” de Giampaolo Balata.

Primer de passar a la premiació de les poesies alguereses, l’Obra Cultural ha volgut consegnar a dos poetes, Carmelo Caria i Anna Fenu, un premi especial a títol de fidelitat al Premi per Anna Fenui d’encoratjament a Carmelo Caria a continuar a escriure poesies en alguerés.

Per la poesia de la secció C, la comissió ha volgut senyalar dues poesies:

“Cançó per una minyona” de Claudia Crabuzza i “Estació Ykpahïa” de Gianni Esu.

En aqueix punt hi és estat un breu intermedi musical a cura del cantautor alguerès Claudio Gabriel Sanna que ha presentat algunes cançons del sou últim cd.

S’és classificada al 3er posto la poesia “Moninca” de Vittoria Anna Perotto; 2a classificada la poesia “Pedra en la pedra” de Carmelita Zedda; s’és classificada al 1er posto i ha guanyat lo Premi “Rafael Sari” 2022 la poesia “Un niu de pau” de Anna Cinzia Paolucci.

La iniciativa teniva lo patrocini de la Regió Sardenya i del Municipi de l’Alguer i lo suport de la Diputació de Barcelona, de l’Ofici de representança a l’Alguer del Govern de la Generalitat de Catalunya i de la Fondazione Alghero.