“Dia del llibre i de la rosa” a l’Alguer

Dilluns 22 de abril de 2024, a les 18.30 hores, a la sala de la Biblioteca Catalana, carrer Arduino 46 a l’Alguer, en l’àmbit de les iniciatives pel “Dia del llibre i de la rosa”, organitzades del Municipi de l’Alguer, Fondazione Alghero, Ofici de l’Alguer del Govern de la Generalitat de Catalunya i l’associació “Alguer Negra”, se tenguerà la presentació del llibre de Vittorio i Alessandro Gazale amb el títol “LiberaMente a teatro. Percorsi di vita tra carte d’archivio e colonie penali” editat de Carlo Delfino. Un conte de més de 10 anys d’activitat una mica a dins i una mica a fores de la presó i posat en 180 pàgines a colors.

A dins del llibre se troba un codi Qr que permiti de accedir a tres documentaris que descriuen lo projecte realitzat dels registes Alessandro Gazale, Michele Gagliani i Raimondo Putzolu.

Lo llibre se dividi en tres parts:

– en la primera se descriu l’activitat feta a través de projectes que han recivit l’atenció de la Unió Europea i del Ministeri de Justícia;

– en la part central del volum se presenta l’activitat teatral realitzada a Bancali a través de laboratoris de dramatització organitzats a dins de la secció de detinguts comuns;

– la tercera i última part recolli les declaracions lliures i espontànies dels joves empenyats en les activitats amb onze testimoniançes autèntiques i emocionants.

Durant la tardada, coordinada del jornalista i escriptor Giampaolo Cassitta, intervengueran los autors Vittorio i Alessandro Gazale, la presidenta de l’Associació de Voluntaris de Bancali Més enllà dels murs Marina Maruzzi, lo president del Parc Natural de Port Conte Raimondo Tilloca, lo comissari del Parc Nacional de l’Asinara Giovanni Cubeddu. A més, portaran la pròpia testimoniança alguns representants dels joves que en els anys han participat en les activitats.

L’organització és a càrrec del Centre Cultural “Antoni Nughes” i Obra Cultural de l’Alguer.