DIA MUNDIAL DE LA POESIA A l’ALGUER

Lo pròxim 21 de març se celebrarà a l’Alguer lo Dia Mundial de la Poesia amb un recital poètic organitzatde la Consulta Cívica per les Polítiques Lingüístiques del Català de l’Alguer en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, l’Assessorat a la Cultura del Municipi de l’Alguer, la Fundació l’Alguer, la Institució de les Lletres Catalanes i la Llibreria Il Labirinto. L’adveniment tenguerà lloc a la Torre de Sulis dimarts 21 de març a les sis i mitja de la tarda.

Aqueixa edició, proposta de la Consulta en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, té com a objectiu la participació activa de totes les associacions que fanen part de la Consulta mateixa i és a dins de la iniciativa internacional El Dia Mundial de la Poesia, una festa de la cultura, de les paraules i dels textos. A partir del 2008, la Institució de les Lletres Catalanes promou aqueixa celebració als països catalans i a tot lo món, triant un poeta català i una de les sues poesies per l’ocasió. L’ILC pública un llibret que conté l’original en català i la traducció en vint-i-dues llengües, que ve difundit àmpliament. Endemés venen promovides accions poètiques, sigui en presència que a través de les redes socials, lo 21 de març.

En aqueixa setzena edició del Dia Mundial de la Poesia del 2023, la Institució de les Lletres Catalanes ha triat la poesia “Tant si baixes la vista vers la immunda” de Francesc Vicent Garcia, en commemoració dels quatre-cents anys de la mort del poeta.

La Consulta Cívica per les Polítiques Lingüístiques del Català de l’Alguer participa a l’adveniment amb les dotze associacions que ne fanen part (Associació per a la Salvaguarda del Patrimoni Històric-Cultural de l’Alguer, Òmnium Cultural de l’Alguer, Ateneu Alguerès, Associació Cultural Cabirol, Associació T.E.S.A., Obra Cultural de l’Alguer, Centre Cultural “Antoni Nughes” , Associació Cultural Edicions de l’Alguer, Centre Excursionista de l’Alguer, Plataforma per la Llengua, Sabers i Sabors, Cor Polifònic Alguerés), proponent lectures de poesies i la participació de poetes.

Endemés, se celebrarà lo poeta i cantant alguerés Antonello Colledanchise que recentment ha recivit lo Premi Internacional Tacita Muta per les minories lingüístiques. Lo professor Colledanchise escriu poesies i cançons en català de l’Alguer de cinquanta anys, contribuint a la valorització de l’alguerés. En ocasió del Dia Internacional de la Llengua Materna, instaurat de la UNESCO al 1999, lo premi és estat conferit al professor AntonelloColledanchise a la Sala del Cenacolo de la Càmera dels Diputats, en presència dels parlamentaris del grup de les minories del Parlament italià.

Los organitzadors del Dia de la Poesia a l’Alguer han seleccionat, paris amb l’autor, la poesia “Ulls que aguarden” (2017), que siguerà llegit durant la manifestació ensieme amb “Tant si baixes la vista vers la immunda” de Francesc Vicent Garcia.

Vedi insights e inserzioni

Impossibile mettere in evidenza

Tutte le reazioni:

1Obra Cultural de l’Alguer