DIA MUNDIAL DEL TEATRE

Lo 27 de març 2023 és lo Dia Mundial del Teatre, instituït a Vienna en l’any 1961 per l’Institut Internacional del Teatre, fortament volgut de l’UNESCO. Lo Dia té la intenció de recordar a tots lo valor universal del teatre ma, considerat que prevalentment a l’Alguer lo teatre és estat fet en llengua algueresa, té una extraordinària capacitat de tendre viva la llengua i possiblement de la transmetre a les noves generacions.
És la primera volta que l’Obra Cultural organitza aqueixa jornada i lo fa en un moment de particular activisme de les companyes teatrals alguereses, basti pensar que l’any 2023 anigueran en escena tres o folsis també quatre comèdies musicals en alguerés. No podem dimenticar que, l’altra característica del teatre alguerés, és aquella d’haver contribuït a salvar tantes cançons de la tradició popular que diversament se foren perdudes. L’Obra Cultural amb l’organització d’aqueixa jornada té l’objectiu d’estimolar la creació de noves obres i d’allargar la cooperació entre les persones de teatre, sensibilitzar l’opinió pública, lo món de l’escola, los dirigents escolàstics, les famílies i les institucions públiques.
A la tardada conduïda per Carlo Sechi participaran Anna Maria Ceccotti, Nanni Branca, Giovanni Irranca, Giovanni Chessa, totes persones que han tengut i tenen un rol important en el teatre alguerés ma la participació és oberta a tots.
L’apuntament és per dilluns 27 de març 2023 a les h. 18.30, a la sala de la Biblioteca Catalana, carrer Arduino n. 46.