ELISABETTA DETTORI ENCANTA

Ahir, en el teatre a l’obert (cortil ex-escola mitjana) de Santa Maria La Palma, és estada escrita una pàgina important de la història del teatre alguerés. Elisabetta Dettori ha portat en escena lo primer monòleg en alguerés que mai s’era vist a l’Alguer: “Un amor de monja”, text de l’escriptor alguerés Massimiliano Fois, traduït de la mateixa Elisabetta Dettori, que, entre les altres coses, és arribat a la cinquina final de les obres teatrals en l’important concurs literari nacional Efesto 2023 (Catània).

Durant cinquanta minuts Elisabetta Dettori ha fet escena de sola demostrant presència escènica, una dicció fina, intel·ligècia, amb la sua bravura ha tengut la capacitat de dominar l’atenció dels espectadors; fins i tot les cigales que han deixat de cantar davant a la majestuositat de la sua interpretació. Important lo conjunt dels elements i los motius tècnicament necessaris per la realització de l’espectàcul, és a diure, les remors, los sons, les músiques de Quirico Solinas i los elements escenògrafis creats, especialment les llumeres, de Attilio Lombardo, sempre d’acord amb les necessitats escèniques, que han ajudat a crear una atmosfera màgica que lo numerós públic ha demostrat de apreciar assai.

També aqueixa tarda, los voluntaris de l’associació Impegno Rurale se són superats garantint a qui s’és fermat un assaig de productes a km zero, demostrant un senso de la hospitalitat i de cordialitat que és difícil trobar en una altra part.

L’iniciativa ha tancat la mini-ressenya de tres dies “UNA TARDA AL BURG/UNA SERA AL BORGO” organitzada de l’Obra Cultural amb la col·laboració del Centre Cultural “Antoni Nughes”, Plataforma per la Llengua i Impegno Rurale.

La maniferstació ha tengut lo suport de la Fondazione Alghero i de la Diputació de Barcelona i lo patrocini del Municipi de l’Alguer.

+5

Vedi insights e inserzioni

Metti in evidenza il post

Mi piace

Commenta

Condividi