EN RECORD DE FELICE CASIRAGHI

Calqui dia primer de Nadal 2022, a Buenos Aires, se n’és anat en pau Felice Casiraghi, arquitecte de livell internacional.

Felice era nat a l’Alguer de una família de empresaris milanesos que ha deixat tratxes importants en el teixit urbà de la nostra ciutat: l’asilo Sella, lo Seminari nou, una bona part de Fertilia i de l’aeroport militar, quasi tots los fortíns i altres coses encara.

A sis anys, amb tota la família, era emigrat en Argentina on és creixit i on són nades les filles i los nets.

Felice Casiraghi era enamorat de l’Alguer i com tots los algueresos enamorats de la pròpia ciutat, cada pocs anys tornava a l’Alguer per portar una flor a la tomba dels avis i cada volta se emocionava a veure los paisatges del país on era nat i a entendre los perfums que li recordaven la sua minyonia.

Al 2016, en el curs de una una tardada organitzada pel Dia Mundial de la Poesia, l’Obra Cultural l’havia convidat a portar un record de la sua família i a parlar de l’amor que sentiva per la nostra ciutat.

Aqueixa és la testimoniança que mos ha deixat i que acaba amb una exhortació que és sempre actual i condivisible de part de tots.

A la família vagin les condollançes més sentides de part de l’Obra Cultural de l’Alguer.