EXPOSICIÓ DE NADALES

Dissabte 16 de Nadal de 2023, a les h. 18.30, als locals de l’Obra Cultural de l’Alguer, carrer Arduino n. 44/46, se tenguerà la presentació de la “Nadala any 2023”, una col·lecció de poesies i il·lustracions que posa ensieme poetes i artistes de llengua catalana que interpreten un text vinculat al Nadal. L’idea i lo projecte de l’exposició de Nadales (un temps de moda també a l’Alguer) és del mecenate català Joan Rios i Masanell per fer conèixer i apreciar los autors més prestigiosos entre lo món literàri i les figures més afirmades en l’ampli panorama artístic de la comunitat internacional de llengua catalana.

L’exposició nada a l’any 2000 amb un’obra del gran poeta Salvador Espriu i un dibuix de Josep Maria Subirachs ha caminat cada any en una diferenta ciutat catalana amb los versos de grans poetes com Josep Pla, J. Vicens Foix, Joan Maragall, Miquel Costa i Llobera, Joan Fuster, Josep Sebastià Pons, Teresa Jassà, i altres i, al 2023, amb los versos de la poesia “Nadal” del poeta alguerés Antoni Ballero de Candia.

Igualment prestigiosos los artistes que han posat a disposició les obres gràfiques com Antoni Pitxot, Joan Abelló, Antoni Tàpies, Joan Bennàssar, José Royo, Frederic Amat i altres més joves i de últim l’artista alguerés Antonello Alloro.

En consideració de la presència de dos algueresos en la Nadala 2023, Joan Rios, gràcies a l’amicícia de Montserrat Recasens, ja presidenta de l’associació “Amics de l’Alguer de Barcelona”, ha demanat la col·laboració de l’Obra Cultural i ha volgut realitzar la mostra a la Barceloneta de Sardenya.

L’exposició, formada de 24 obres, absolutament extraordinàries, és curada de l’artista alguerés Antonello Alloro i estiguerà oberta del 16 de Nadal 2023 al 20 de gener 2024, de les h. 17.00 a les h. 20.00. Per l’ocasió, los locals de l’associació acolliran també algunes obres del mateix Antonello Alloro.