FESTES 31 DE AGOST

L’Obra Cultural de l’Alguer organitza, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, del Parc Nacional de L‘Asinara i del Parc Natural de Port Comte les “Festes 31 de Agost” per renforçar, encara una volta, lo sentiment identitari de tos los algueresos que interpreten l’algueresitat com un patrimoni de valoritzar i matendre sempre viu. També enguany, una àmplia delegació catalana siguerà present a l’Alguer per les festes. La Diputació de Barcelona siguerà representada de Jesús Calderer, diputat adjunt d’Espais Naturals; Jordi Padrós, coordinador Espais Naturals i Xavier Roget, cap de la Direcció Territorial Occidental. Fanen part de la delegació la professora  Laura Borràs, directora de la Institució de Lletres Catalanes de la Generalitat de Catalunya; Jordi Aligué i Anna Bellvehí del Centre Experimental d’Arts de Vallgrassa; Clara Saperas, coordinadora del cicle Poesia als Parcs; Roc Casagran (poeta), Mireia Vives (cantant), Borja Penalba (músic) i Juan Escardo (càmera).

Les festes començaran divendres 1 de setembre a les h. 19.30, al Museo de la Tonnara de Stintino, on, per l’inciativa “Poesia als Parcs” hi siguerà una lectura de poesies en llengua sardaa cura de Antonello Bazzu, Roberto Demontis i Giuseppe Tirotto i després, un concert intitulat “ L”amor fora de mapa” que tenguerà com protagonistes lo poeta català Roc Casagran, lo músic Borja Penalba i la cantant Mireia Vives.

Dissabte 2 de setembre a les h. 18.00, a Villa Gioiosa (Tramarill), se tenguerà l’inauguració de la mostra de pintura “Dring de mars”; a les h. 18.30 un refresc de productes del Parc de Port Comte; a les 19.00, sempre per l’iniciativa “Poesia als parcs” un recital de poesies alguereses a cura dels joves Carla Sau i Jacopo Riu i, a seguir, un concert intitulat “Cançons de fer camí” amb Mireia Vives i Borja Penalba.

Les “Festes del 31 de agost” acaben diumenge 3 de setembre amd el tradicional concert de cançons alguereses que, enguany; veurà protagonista un jove artista alguerés, Davide Casu, acompanyat de Marcello Peghin i amb la participació extraordinària de Paolo Zicconi.

Lo programa de aqueixos dies preveu també, per la delegació catalana, una visita al Parc Nacional de l’Asinara i al Parc regional de Port Comte. Als actes participaran lo síndic de l’Alguer Mario Bruno, l’assessor a l’Ambient Raniero Selva; lo síndic de Porto Torres Sean Christian Wheeler; lo síndic de Stintino i president del Parc Nacional de l’Asinara Antonio Diana; lo delegat de la Generalitat de Catalunya a Itàlia Joan Elies Adell; lo president del Parc de Port Comte Gigi Cella, lo delegat de l’Institut d’estudis Catalans a l’Alguer Toni Torre.