FESTES 31 DE AGOST

L’Obra Cultural de l’Alguer organitza, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, del Parc Nacional de L‘Asinara, del Parc Natural Regional de Port Comte e dell’A.M.P. Capo Caccia – Isola Piana, de la Fondazione Alghero, del Municipi de l’Alguer i de l‘associació Edicions de l’Alguer, les “Festes 31 de Agost – 2020”. La Diputació de Barcelona siguerà representada a l’Alguer de Josep Tarín, diputat adjunt d’Espais Naturals; de Jordi Padrós, coordinador Espais Naturals i i de Xavier Roget, responsable de la comissió bilateral de la Diputació de Barceona-OCA. Completen la delegació Andreu Bosch i Rodoreda, President del Parc Serralada, Josep LI. Fajardo Torrens (Escultor), Carla Fajardo Martín (poetessa), Laly Rodriguez (Músic) Jordi Aligué i Anna Bellvehí del Centre Experimental d’Arts de Vallgrassa.

Les festes començaran dijous 27 de agost 2020 a les h. 19.30, al jardí del museu del Port de Porto Torres, on, pel cicle “Poesia als Parcs” hi siguerà una interpretació de poesies catalanes a cura de Carla Fajardo Martín acompanyada a la guitarra de Laly Rodriguez i de poesies italianes i sardes a càrrec de Roberto Demontis i Joan Oliva.

Divendres 28 de agost 2020 a les h. 18.00, a la Galeria d’art Bonaire, carrer Pr. Umberto, 39, galeria gentilment posada a disposició del pintor alguerés Gianni Nieddu, hi siguerà l’inauguració de l’exposició d’art “d’un mar” a càrrec del pintor Jordi Aligué i de l’escultor Pep Fajardo.

Les Festes continuen,sempre divendres 28 de agost 2020, a les h. 20.30, a Casa Gioiosa, sede del Parc Natural de Port Comte, amb el tradicional concert de cançons alguereses intitulat “Adiòs amor”, que, enguany; veurà protagonista lo cantautor alguerés Franco Cano acompanyat de Valentino Cubeddu: piano i tasteres; Luca Rossi: guitarra; Matteo Malgari: percussions.Hospites de la tardada sigueran la cantant Gina Marrosu i lo sonador de launeddas Dante Tangianu.

Les “Festes del 31 de agost” se tanqueran dissabte 29 de agost 2020, a l’extraordinari escenari del Nurac Palmavera, on, a les h. 19.30, un recital de Poesia als Parcs veurà protagonistes poesia i música amb la poetessa Carla Fajardo Martín acompanyada a la guitarra de Laly Rodriguez, i les poetesses Cinzia Paolucci, Vittoria Anna Perotto i Pepa Molina acompanyades dels músics algueresos Dario Pinna (violí) i Riccardo Pinna (piano). Attilio Lombardo siguerà el tècnic del so i de les llumeres.

Lo programa de aqueixos dies preveu també, per la delegació catalana,a Porto Torres, la firma de un important acte de col·laboració amb el Parc Nacional de l’Asinara i la Xarxa dels Parcs de la Diputació de Barcelona; a l’acte participaran lo Comissari Extraordinari del Parc de l’Asinara Gabriella Scanu, lo Director del Parc Nacional de l’Asinara Vittorio Gazale i lo President de l’Obra Cultural de l’Alguer Giuseppe Tilloca. A l’Alguer se celebrarà la firma de renovació del Protocol de Agermanament entre els Parcs del Garraf i el Parc Natural Regional de Port Comte; a l’acte participaran lo president del Parc Natural Regional de Port Comte Raimondo Tilloca, lo director del Parc Natural Regional Mariano Mariani i lo President de l’Obra Cultural de l’Alguer Giuseppe Tilloca. Divendres 28 de agost 2020 la delegació catalana siguerà recivida del Síndic Mario Conoci, de l’assessor a l’Ambient Andrea Montis i de l’assessor a la Cultura Marco Di Gangi. A més, la delegació catalana siguerà recivida del responsable de l’Ofici a l’Alguer de la Delegació del Govern Catatà a Itàlia, Gustau Navarro.

A causa de les disposicions anti-Covid, per qui vol participar a qualsevol iniciativa de les “Festes 31 de agost”, menester registrar-se previament per evitar cues i reunions en los procediments previstos per assistir als actes públics.

Per prenotacions:

http://www.edla.it/…/recital-di-poesie-catalano…/ pel dia 27 de agost a Porto Torres.

http://www.edla.it/act…/adios-amor-concert-de-franco-cano/ pel dia 28 de agost al Parc Natural de Port Comte

http://www.edla.it/…/recital-di-poesie-in-catalano-e…/ pel dia 29 de Agost al Nurac Palmavera

TOTES LES ENTRADES SÓN GRATUÏTES