GENT DE ALGUA, GENT DE L’ALGUER

Divendres 10 de juny 2022, a les h 19.30, al jardí de la Vila Mosca, carrer Gramsci n. 17, l’Obra Cultural de l’Alguer i lo Centre Cultural “Antoni Nughes” presenten lo llibre il·lustrat “Gent de Algua. Gent de l’Alguer” de Carmelita Zedda. Escomença així la ressenya literaria 2022 intitulada “Encontres amb l’autor” que l’Obra Cultural organitza de tanta temps i que veu enguany, la participació del Centre Cultural “Antoni Nughes” en ocasió dels 40 anys de la fundació de l’escola de alguerés “Pasqual Scanu”.

“Gent de Algua. Gent de l’Alguer” és lo fruit de un treball fet en classe de la mestra Carmelita Zedda amb los sous alumnes de la 5^ A de l’Escola Primària “Maria Immacolata” durant l’any escolàstic 2021/2022. Aqueixos alumnes són arribats a la fi de la escolarització elementar i estanen per deixar l’escola i los ensenyants que, per cinc anys, los han acompanyats en un camí fet de aprendiment de coneixences i de competències. I lo fanen a la gran amb l’últim llibre «Gent de Algua, Gent de l’Alguer» que sigui aquell de l’any passat “L’arbre de x’Antoni” que sigui encara “Legendes noves de un lloc antic” realitzat al 2020 i tots publicats de l’Obra Cultural. Les minyones i los minyons, en aqueixos cinc anys, han sabut escoltar, crear i són estats los més abils pintors de la imaginació. Han creat móns de fantasia, han recontat amb simplicitat, amb amor, naturalesa i amicícia; semplicitat, amor i naturalesa que trobem mirant los disenys i llegint los contes que mos han presentat. També en aqueix treball que parla de la nàixita del Pou Salit, se veu la mà de la mestra Carmelita que, per cinc anys, amb paciència, sensibilitat, amor i passió ha trobat la manera de fer encontrar los sous alumnes amb una llengua, l’alguerés, que foren tengut de trobar en casa ma forses no han pogut. Divendres a la tarda, siguerà una festa, una especie de «saggio di chiusura» pels minyons i per la mestra Carmelita on los protagonistes sigueran la mestra, los alumnes, lo conte i les cançons alguereses que han preparat per l’ocasió, gràcies també a la col·laboració de Giuliana Salaris que los acompanyarà amb la guiterra.

L’iniciativa és inserida al cartel·ló estivo “#ALGHEROEXPERIENCE, un anno così…” de la Fondazione Alghero i té lo suport de la Diputació de Barcelona i la col·laboració de la Plataforma per la Llengua de l’Alguer.