JORNADA INTERNACIONAL DE LA LLENGUA MARE

Dimarts 21 de febrer 2017, a les h. 18.00, a la sala de la Biblioteca Catalana de l’Obra Cultural de l’Alguer, carrer Arduino n. 44, en ocasió de la Jornada Internacional de la Llengua mare, sigueran presentats dos poetes que han promovit la llengua i la cultura de les comunitats algueresa i sard-galluresa: Antoni Canu i Franco Fresi.
La Jornada Internacional de la llengua mare se celebra en tot el món lo 21 de febrer fins del 1999 per promoure lo multilingüisme i la diversitat lingüística i cultural i és estada reconeixuda de l’Assemblea General de l’ONU al 2007.
La data triada vol arrecordar la coratjosa lluita del pòpul bengalí per defendre l’ús de la pròpia llengua invece de l’urdu imposat del govern del Pakistan. Lo 21 de febrer del 1952, durant una manifestació per la defensa de la llengua Bangla, 22 estudents de l’Universitat de Dhaka són morts durant un escontro amb la policia.
Durant la tardada, Antoni Canu i Franco Fresi llegiran diverses poesies i siguerà presentat l’Almanacco dei poeti e della poesia contemporanea editat de “Raffaelli Editore” que a desembre del 2016, a cura de Maria Cristina Biggio, ha dedicat lo quart quadern a la Sardenya i a la sua poesia.