JOVENTUTS UNIDES DE LA SÉNIA (CATALUNYA) A L’ALGUER

 

Lo concert se tenguerà lo 28 de agost, a les hores 20:00, al Claustre de Sant Francesc, amb la participació de la coral “Alguer Terra Mia”. Se tracta de una col•laboració de l’Obra Cultural de l’Alguer i l’Espai Llull-Representació de la Generalitat de l’Alguer, en proximitat de les Festes del 31 de Agost.

Joventuts Unides és una entitat musical de la Sénia, un petit país de sis mil habitants al sud de Catalunya, a les Terres de l’Ebre, que té, amb la Coral Polifònica, lo Cor Jove i les Corals Infantils de Petits, Mitjans i Grans, també una Escola de Música, lo Grup Dolçainer i los Conjunts Instrumentals. Se tracta, donques, de un important exemple de la gran tradició musical de aquesta zona de Catalunya, confinant amb València. Una entitat musical de prestigi, que ha realitzat concerts de les pròpries diverses formacions per tota Catalunya i en diverses ciutats europees.

A l’Alguer participarà amb un grup de 42 membres de la Coral Polifònica i del Cor Jove, format de cantors entre los 14 i 25 anys, amb un repertori de cançons catalanes, tradicionals o d’autor, que representen los diversos territoris dels Països Catalans. Los directors actuals de les dues formacions són, respectivament, Josep Ollé i Cinta Ollé.

La presència de les Joventuts Musicals a l’Alguer és lo fruit de la participació del cantautor alguerés Claudio Gabriel Sanna al Festival de Músiques en Terres de Cruïlla que s’és celebrat a la Sénia l’any 2013, on ha realitzat també un laboratori de cançó algueresa. Després de aquesta experiència los participants han manifestat lo desig de realitzar un escambi cultural amb la nostra ciutat demanant l’ajut a l’Obra Cultural de l’Alguer i a l’Espai Llull que han dat la pròpia disponibilitat a organitzar l’iniciativa. Al concert participarà també la Coral Alguer Terra Mia, que ofrirà un petit repertori de cançóns tradicionals alguereses.