LA NOVEL·LA EN SARD «S’INTELLIGÈNTZIA DE ELIAS» DE GIUSEPPE CORONGIU

La llibreria Il Labirinto Mondadori, en col·laboració amb Ass. Alghenegra, la Plataforma per la Llengua i l’Obra Cultural de l’Alguer presenta lo llibre de Giuseppe Corongiu “S’Intelligèntzia de Elias”, dissabte 5 de novembre a les 17.30 h a la Biblioteca Catalana, carrer de Pa i Aigua (Arduino) n 48. L’autor enraonarà amb Francesc Ballone.

Thriller distòpic ambientat l’any 2038, l’ísola en un futur inquietant, governada de una intel·ligència artificial, un jornalista fal·lit que investiga la misteriosa mort de una minyona trobada dins un sotapassatge de l’Asse mediano de Càller. Aquests són los elements clau del nou llibre de Corongiu escrit en sard i publicat de Janus Editore.

Nat a Laconi l’any 1965, resident de temps a Càller, Giuseppe Corongiu imagina una Sardenya al mig de una revolució intercontinental basada en les noves aportacions tecnològiques de la intel·ligència artificial. Corongiu fa un ús modern de la llengua, descendent directa de la tradició del sard literari il·lustre, filtrada de l’ortografia adoptada de la Regió l’any 2006 amb la Limba sarda comuna. Activo de sempre en lo moviment lingüístic i identitari de Sardenya, Corongiu ha treballat en primera persona en les polítiques lingüístiques regionals, entre 2004 i 2014. Dirigent de la Pública administració, jornalista, traductor, és autor de numerosos estudis, obres polítiques i escrits lligats a la defensa i la promoció de les minories lingüístiques. Aquesta novel·la, “S’intelligènzia de Elias”, és la sua segona experiència en lo camp de la narrativa en llengua sarda després de la publicació, lo 2019, de “Metropolitània e àteros contos tòpicos, distòpicos e utòpicos” on havia ja tractat temes contemporanis, emprant neologismes en limba a demostració que lo sard és una llengua viva i sempre en moviment com qualsevol altra llengua del món.