“LOS ENFALTATS” de Gaví Ballero

L’Obra Cultural de l’Alguer i l’Assessorat a la Cultura del Municipi de l’Alguer, en col·laboració amb la companya teatral “El Teló”, fundada de Vito Loi, i dirigida avui de  Nanni Branca, promoun una reedició de la comèdia musical en alguerés de Gaví Ballero intitulada  “Los enfaltats”, representada per la primera i única volta al Teatre Selva al 1989. Continua així la enfatigable acció de recupero del patrimoni literari de Gaví Ballero, pare de la comèdia musical en alguerés que fins del 1949 ha dat vida a una de les més concretes activitats de valorització del nostro patrimoni  lingüístic. I propriu en el sentit de reconeixencia verso Gaví Ballero, l’Administració Comunal de l’Alguer, d’acordiu amb totes les associacions culturals, nel curs de una cerimònia, posarà una targa a la sua memòria  al Teatre Civic al maití del 23 de març 2017.

 Ambientada a l’Alguer, als anys 1927/28, “Los Enfaltats”  reconta la història de un Alguer que no hi és més; parla de families que organitzen matrimonis entre joves que se tengueriven  ma no se volen  casar ,ma, al mateix temps, aqueixos joves s’enfalten per altres minyones i així suma un brajer entres ellos que acaba amb una befa en els confronts de Natale, Vicent, Xo Josep i……….

La representació se tenguerà los dies 23, 24 i 25 de març, a les h. 21,00, al Teatre Cívic de l’Alguer amb la regia de Nanni Branca;  la direcció musical de Antonello Colledanchise i  Francesco Scognamillo amb la col·laboració de Massimiliano Peana i Marco Colledanchise;  les escenografies són, tamb enguany, de l’artista Maria Filomena Mura. Fan part del cast: Nanni Branca, Maria Domenica Iddau, Natalina Signorini, Gianna Mura, Marco Correddu, Antonio Fadda, Rita Spano, Aldo Puddu, Francesco Sotgiu, Antonello Pinna; suggeridors Joan Irranca i  Milena Bella. Los bitllets poden ésser aqüistats a partir del 13 de març, cada dia del dilluns al divendres, de les h. 10.00 a les h. 12.00 i de les h. 17.00 a les h. 19,00, a la sede de l’Obra Cultural, al carrer Arduino 46.