MINORIES LINGÜÍSTIQUES A CONFRONT

Dimecres 11 de Abril, a les h. 18.00, a la sala de l’ex Seminari, carrer Sàsser, se tenguerà l’encontre “Minories lingüístiques a confront”. Activitat inserida en el calendari de la Universitat de les 3 edats.
La tardada siguerà l’ocasió per presentar dues novitats editorials de “Edicions de l’Alguer”.
“Le isole linguistiche germanofone d’Italia” de Marco Caria, llibre que analitza les caracteritisques germanofones presents, històricament, en Iàlia aceptant un reflector sobre els rísquius de degradació del patrimoni cultural i idiomàtic típic de les anomenades «minories lingüístiques més febles» i sobre dels temptativos realitzats a livell local o nacional per evitar-les una mort definitiva
“Lo català de l’Alguer: una llengua a risquiu d’estincó” de Guido Sari. En aqueix llibre l’autor se posa algunes demanes sobre la regressió d’ús que interessa el català de l’Alguer i sobre l’escàs interess institucional per una política lingüística que pugui revitalitzar-lo. Analitza també les conseqüències del procés de substitució lingüística començat amb l’eixida de la ciutat de l’Alguer des de l’òrbita polític-cultural catalana i que és diventat sempre més fort amb el prevaldre de l’hegemonia de l’italià, posant en evidència les pressions del context cultural.
A l’encontre, coordinat de l’editor, participa el professor Fiorenzo Toso, ordinari de Lingüística General i Aplicada a la Universitat de Sàsser.