AL “QUARTER” LA PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DE PINUCCIA GINESU “POESIE ALGHERESI”

Divendres 29 de juliol, a les h. 18.30, a la sala del “Quarter” l’Obra Cultural de l’Alguer organitza la presentació del llibre de Pinuccia Ginesu Maffei “Poesie algheresi”. Moderador de la tardada siguerà  Mario Maffei, intervengueran Francesco Birocchi, Carlo Sechi i Salvatore Tola. Durant la tardada Bianca Ginesu i Pere Lluiss Alvau llegiran algunes poesies; les execucions musicals sigueran a càrrec de Claudio Gabriel Sanna i Cinzia Sanna.

Pinuccia Ginesu  naix a l’Alguer lo 23 de març 1914 i resta orfena precoçment a 7 anys amb un germà més petit de dos anys, Carluccio. Grans ulls brillants plens de vida, temperament exuberant i explosivo, creixi amb un caràcter obert al diàleg i al confront ma determinat i combativo. Acabats los estudis se troba un treball com institutor de llengua italiana i a 21 anys comença a ensenyar a les escoles elementals. Un llong període que la veu empenyada a Arzachena, Romana, Illorai, Berchidda. Al 1939 se casa amb Mario Maffei i del matrimoni naixen 5 fills. Prematurament, mori a Sàsser el 30 de novembre 1961.

Lo llibre “Poesie Algheresi” editat de webmat, és la primera pubicació en forma d’antologia de 22 líriques escrites del 1951 al 1961. Les poesies són acompanyades de la traducció en italià a cura de la mateixa autora. Lo llibre és enriquit també de trés partitures musicals relativament a trés poesies musicades de Pinuccia Ginesu i de Vittorio Dalerci. Una gran apendice documental reporta extractes d’estudis i anàlisis sobre la realitat algueresa. Durant la tardada un vídeo amostrarà fotos de Pinuccia Ginesu, fotos de l’Alguer de aquell temps, ma, sobretot,  mos permitirà de ascoltar la sua veu original.