RESSENYA DEL GEST “V”

L’iniciativa cultural Ressenya del Gest “V”, arribada al vuitena edició, torna a la borgata de Santa Maria La Palma, del 16 al 21 de juliol 2019, amb una rica oferta de tardades entre teatre, música i tradicions dedicades a l’estudi del moviment i en el signe del poder motriu i simbòlic del gest humà, que serà evocat i representat en les sues múltiples expressions.

Com a consuetud, també l’edició 2019 se tenguerà al cortil del Centre de Agregació “Impegno Rurale” i veurà la participació de personatges dexceptionals en una unió harmoniosa dels més variats gèneres artístics i culturals, del teatre a la música, de la solidaritat a la història i la tradició. Oltres als convidats, l’iniciativa permetrà també als joves alumnes de l’associació Analfabelfica de dar prova dels propis interessos, de les propies passions, de l’empenyo i de la serietat.

La Ressenya del Gest “V”, nada al 2012 a dins de l’Associació teatral algueresa “AnalfaElfica”, en col·laboració amb l’Obra Cultural de l’Alguer i amb el Centre d’Agregació Impegno Rurale de Santa Maria La , se propon, amb elpatrocini del Municipi de l’Alguer i l’ajut de la Fondazione Alghero, d’ofrir sobretot als joves, ocasions de reflexió i d’enriquiment, de socialització i d’integració.

Significativa, en aqueixa visió, la conferma de l’escenari que acollirà la manifestació, de sempre la petita borgata de la ciutat, en el signe de la continuïtat entre l’Alguer i les sues perifèries. Los organitzadors pretenen de obtendre els èxits de les edicions anteriors, que han enregistrat un seguiment considerable del públic i los apreciaments de part de de la crítica. La Ressenya del Gest “V” també enguany, siguerà integrada de una iniciativa de solidaritat “Salvem un projecte”, una recollida de moneda a participació lliure per sostendre un projecte aviat de una associació activa en ciutat.

Tots los espctaculs se tengueran a Santa Maria La Palma, al cortil del Centre d’Agregació Impegno Rurale, a les h. 21.00 i amb entrada lliure.

Calendari Adveniments

Dimarts 16 de Juliol 2019

“L’estate del colera”

Un modell de geografia històric-social: l’invasió de la malaltia a l’Alguer al 1855 entre prevenció, governance i solidaritat.

L’Obra Cultural de l’Alguer presenta el llibre de Marina Sechi Nuvole, Edicions de l’Alguer; amb els intervents de Carlo Sechi, Gianni Massarelli, Baingio Tavera, Gianfranco Piras i  l’Editor.

Dimecres 17 de Juliol 2019

“Forasdenos”

De un antic conte popular sard, a cura del poeta F. Carlini.

Espectàcul teatral amb música original del viu de la companyia “Fueddu e Gestu”; escriptura escènica, màscares i regia de Giampietro Orrù.

Dijous 18 de Juliol 2019

“En la pell dels altros”

Camí semi-seriós entre els fantasmes i la persistència d’una bella obra.

Reading-entrevista realitzada de Giorgio Donnini i dedicada a l’empleu del costumista, amb Paola Mariani, referent de la secció sartorial del Rossini Opera Festival de Pesaro.

Divendres 19 de Juliol 2019

“L’Alguer-Salisburgo: la inusual eixida del Laberint”

Encontre entre antics rituals i modernes migracions.

Entrevista amb l’artista figuratiu Gloria Zoitl i la ceramista i experta de Laberints Marianne Ewaldt. A la fi de la tardada la performance teatral “ABSOLU-TUM”, amb Marianne Ewaldt i Enrico Fauro.

Dissabte 20 de Juliol 2019

“La balija de porcellana”

Hi havia una volta L’Or Blanc…

Un viatge a dins de la antiga tradició de la fabricació de porcellana, a través dels contes de Annalisa Sau i les lectures de Enrico Fauro.

Diumenge 21 de Juliol 2019

“Requiem Alquímic”

La recerca del sacre recontada dels gestos.

Performance teatral sobre el Requiem de Mozart, escripta i dirigida de Enrico Fauro i interpretada del segon grup de formació de AnalfabElfica.