RESSENYA DEL GEST “V”

Kentos, lo pa dels centenaris
“….bo, sa i just, tres paraules que sintetitzen lo nostre treball de cada die…..”

La Ressenya del Gest “V”- tercera edició – comença dijous 17 de juliol, a les h 21.00 a S. Maria La Palma, al cortil de les escoles mitjanes .
La protagonista de la tardada serà Viviana Sirigu que, amb l’ajut de la família, ha decidit, al 2007, de reprendre l’antiga tradició de panificació amb lo llevat mare (madriga).
Kentos, lo forn de pa artijanal de Viviana Sirigu se troba a Orroli (CA), un petit país del Sarcidano, en una plana cultivada a forment, banyada del llac Flumendosa. En aqueix país lo forment se continua a molinar amb una mola de pedra, i l’hisenda “Kentos” prepara lo pa amb “sa madrighe”, un llevat centenari, perquè és sempre lo mateix: de sèculs un bocinet de madriga del dia primer, prompt a fecundar lo pa del dia després.
La tardada preveu la participació del Coro Polifònic Alguerès dirigit del mestre Ugo Spanu.