RESSENYA DEL GESTO “V”

24 de juliol: DE TEATRU MASCARAS E PALMAS de Giampietro Orrù i Giuseppina Cuccu. Tardada dedicada a la Màscara en Sardenya amb performance de Maura Grussu, músiques de Ottavio Farci i Veronica Maccioni, enllestiment escènic de Nanni Mulas i Rossano Orrù per Teatre Fueddu e Gestu.
Giampietro Orrù és animator teatral i soci-cultural. Regista i director artístic de la companyia “Fueddu e gestu” , se ocupa de arts visives i realitza màscares teatrals. Numerósos los treballs realitzats amb “Fueddu e Gestu” i amb les altres realtats artístiques.
Giuseppina Cuccu , ensenyant, de més de trent’anys empenyada en el camp de la comunicació i de la didàctica. És estudiosa de antropologia i de tradicions populars. Se ocupa de arts visives i de teatre, amb escrits i conferències. Entre los èxits editorials: “C’era un fiume e nel fiume il mare…” “Le ragioni dell’arte”; “La catarsi di una maschera”.
Maura Grussu, actora i animadora teatral, treballa del 1992 amb la companyia teatre “fueddu e gestu”. Ha tengut laboratoris de teatre i di activitats lúdiques als municipis i escoles de la Sardenya. Al laboratoris de teatre, se ocupa també de la regia per la realització dels èxits escènics. De anys se dedica al teatre-dansa amb l’ estudi de l’expressió primitiva e la pràctica del flamenc.
Veronica Maccioni i Ottavio Farci musicistes i musicoterapistes, aprofundeixen los pròpis estudis musicals i de musicoteràpia a damunt dels cants, les músiques i los instruments tradicionals, en particular lligats al món feminil i ritual de la Sardenya.
Del 1993 condividin amb la companyia teatral Fueddu e Gestu un camí de recerca dramatúrgica i musical. Al 1998 han fundat l’associació Sonus e Sinnus.