“UNA ROSA PER L’ALGUER” Concert de DOMENICO BALZANI

És en programa per dimecres 26 de juliol 2017, a les h. 21.00, al claustre de Sant Francesc,  la segona edició del concert “Una rosa per l’Alguer” que veurà protagonista el baríton Domenico Balzani, acompanyat  de la pianista Caterina Arzani. Lo programa de la tardada comprén oltres a algunes de les àries més famoses de l’òpera lírica  tretes de “Pagliacci” de R. Leoncavallo; “La Traviata”, “Il Trovatore” e “Il Rigoletto”  de Verdi; “Il Barbiere di Siviglia” de Rossini; la romanza de Gastaldon “ Musica proibita”; les cançons “Occhi di fata” de Denza, “L’ultimo bacio “ de F.P. Tosti e “Me voglio fa na casa” de G.Donizetti, també algunes execucions de cançons de la tradició popular algueresa.

Domenico Balzani, alguerés, plurilaureat i diplomat en economia i en disciplines musicals, compta una carriera internacional que del 1990 lo veu protagonista en teatres com Deutches Oper de Berlino, Massimo de Palermo, Maggio Musicale Fiorentino, Regio de Torino, Concertgebown de Amsterdam, Tokio National Theatre, Israeli Opera, Teatro de l’Opera de Roma, San Carlo de Napoli, Arena de Verona, Teatro Sao Carlo de Lisbona. Ha treballat amb directors de nom com Yuri Ahronovich, Claudio Abbado, Riccardo Chailly, i directors com Franco Zeffirelli, Luca Ronconi.L’any passat ha inaugurat lo nou Teatre de l’Opera a Dubai, s’és exibit al StaadstOpera de Hamburg, al Theatre des Champes Elysees  a Parigi, al Teatro Verdi de Trieste, al StaadstTheater de Basilea. És Project Manager de l’Associació Opera Festival a Perugia, director de la sèrie editorial Progettarte d’Aracne Editrice amb el qual va publicar el llibre “ Il project management en l’òpera lírica”  Professor al Conservatori d’Udine, Givat Ram de la Universitat de Jerusalem, Wiener Curs Màster a Viena, el Teatre Nacional d’Oslo a Norvegia. Ha incidit òperes i àlbum monogràfic per Decca, Bongiovanni i Fedra. És president de Assolirica i està en la junta del COLAP Nacional. Del 2014 és membre del Consell Directiu del Conservatori de Trieste nominat del ministeri.Caterina Arzani de Alessandria, laureada en piano s’és perfecionada amb Sergio Perticaroli, aconseguint lo diploma a l’Acadèmia Nacional de S.Cecília a Roma i amb Andrea Lucchesini a l’Acadèmia de Música de Pinerolo. És laureada també en Matemàtica, Física i Ciències Naturals de la Universitat “A. Avogadro” de Alessandria. Guanyadora de numerosos concursos nacionals i internacionals, dóna concerts sigui com a solista i sigui en formació musical amb altros. En ocasió del “Festival d’Eurovisió per concertistes emergents” celebrat a Roma, al Palau Venezia, sota el patrocini del Parlament Europeu i Unipax,  li han concedit lo títol ”Excelsius Musicae et Pacis Nuntius”, És president i director artístic de l’associació  Música i Cultura “F. Chopin “.

L’ espectàcul és promovit i organitzat de les associacions Obra Cultural de l’Alguer i Escola de alguerés “Pasqual Scanu”.
Lo recavat del concert aniguerà a una iniciativa editorial que promoguerà i divulgarà la figura i les obres  de autors algueresos.

Per info: tel. 079 977228 cada tarda, de les h.18.30 a les h.20.30.
Vèndita bitllets: Seu de l’ Obra Cultural de l’Alguer, carrer Arduino 46 – L’Alguer