“UNA ROSA PER L’ALGUER” CONCERT DE DOMENICO BALZANI

Dimarts 12 de agost, Teatre Cívic, a les h. 21.00, lo baríton alguerés Domenico Balzani, acompanyat al pianoforte de Caterina Arzani, farà un concert “Una rosa per l’Alguer”
Domenico Balzani, originari de l’Alguer, després de la làurea en Scienze Politiche ed Economiche a Sàsser i lo Diploma en Cant al Conservatori de Música de Verona, ha escomençat al 1999 una bril·lanta carriera com cantant líric que lo veu guanyador de numerósos concursos a livell nacional. Gràcies a un vast repertori tret de les obres de Mozart, Rossini, Verdi, Puccini, Donizetti, ha pogut col·laborar amb prestigiósos directors d’orquestra, tra los quals Claudio Abbado, Riccardo Chailly, Michel Plasson, i registes com Franco Zeffirelli i Maurizio Scaparro.
Caterina Arzani, pianista amb Diploma de Alt Perfeccionament a l’Acadèmia Nacional de Santa Cecília a Roma, és guanyadora de numerósos concursos nacionals i internacionals i té cuncerts sigui come solista, sigui en formació de càmera.
Lo programa de la tardada comprén oltres a algunes de les àries més famoses de l’òpera lírica, tretes de “Le Nozze di Figaro” de W. A. Mozart, “La Traviata” de Verdi, “Gianni Schicchi” de Puccini, lo “Rigoletto” de Verdi, lo “Don Giovanni” de Mozart i “Il Barbiere di Siviglia” de Rossini amb l’execució de algunes cançons de la tradició popular sarda i algueresa.
L’ espectàcul és promovit i organitzat de les associacions Obra Cultural de l’Alguer i Escola de alguerés “Pasqual Scanu” anticiparà la manifestació “Festival del Barri Vell” directa del musicista alguerés Enzo Favata i organitzada de l’associació Jana Project.
Lo recavat del concert aniguerà a una iniciativa cultural i editorial que promoguerà i divulgarà la figura i les obres del comediògraf alguerés Gaví Ballero.