Teatre a l’obert a Santa Maria La Palma

Qui és vengut a Santa Maria La Palma lo dia divendres 21 de juliol de 2023, no se n’és pentit perquè va poguer assistir, en un espai màgicament transformat en un teatre a l’obert (cortil ex-escola mitjana), a un espectàcul de teatre bell, divertent i sobretot innovador, perquè va a deixar lo tradicional esquema del teatre popular de Gaví Ballero per cimentar-se en un text de un autor rus, Anton Cechov, traduït i adaptat a l’alguerés de Vito Loi.

Mès de 200 persones han assistit, primer a la rondalla “Toni Garriguel·lo” interpretada del grup “Amics del teatre alguerés” dirigt de Joan Irranca i precisamen de Nicoletta Bigi, Vittoria Ligios, Rita Nieddu, Luigi Meloni i Antonello Pinna i lego a l’acte únic “Una empromesa de matrimoni” interpretat de Natalina Signorini, Alberto Lai i Salvor Ruggiu.

Dues interpretacions que han entusiasmat lo públic que ha acompanyat les escenes amb grans aplaudiments. A a fi, com sempre, la tardada ha continuat amb un assaig de plats preparats dels amics de l’associació Impegno Rurale.

L’iniciativa és estada organitzada de l’Obra Cultural amb la col·laboració del Centre Cultural “Antoni Nughes”, Plataforma per la Llengua i Impegno Rurale.

La manifestació ha tengut lo suport de la Fondazione Alghero i de la Diputació de Barcelona i lo patrocini del Municipi de l’Alguer.