TEATRE, MÚSICA, POESIA

L’Obra Cultural de l’Alguer ha preparat per les festes de San Miquel, patró de la ciutat, un programa ambiciós i important que posa en evidència la gran atenció que l’associació ha tengut i té vers els diversos aspectes que caracteritzen la cultura algueresa i no sol.

Dimarts 27 de setembre 2022, a les h 20.30, al Teatre Cívic, l’Obra ixi per un àtim de la tradició de la comèdia popular en alguerés per portar en escena “Cesare Pavese i Salvador Espriu, dues identitats al mirall”. Ideadors i intèrpretes d’aqueix espectàcul escrivit a quatre mans, són Michela Addis i Saverio Sarritta, dos joves algueresos que se són formats, per oltres deu anys, a l’Associació Teatral Analfabelfica a on han participat a produccions que vanen del teatre clàssic, a la comèdia de l’art fins a la tragèdia shakespeariana. Los protagonistes són una minyona i un minyó del nostro temps que, gràcies a la casualitat de un encontre, fanen confluir les diferents orígens, respectivament, un ve de la campanya i l’altro ve de la ciutat, i s’embarquen en un viatge inesperat entre Itàlia i Catalunya i a guiar-los sigueran propiu Cesare Pavese i Salvador Espriu.

Dimecres 28 de setembre 2022, a les h 19.00, al jardí de la Vila Mosca, carrer Gramsci n. 17, se tenguerà un concert del cantautor alguerés Paolo Dessí. L’iniciativa fa part del cicle “Parcs en concert” de la Diputació de Barcelona.

Paolo Dessí màxim exponent de la “Nova cançó algueresa” ha musicat poesies dels autors algueresos més representativos del panorama cultural del Noucent, que vanen de Rafael Catardi a Antoni Coronzu, de Antoni Ballero de Candia a Pasqual Scanu, de Guido Sari a Antoni Canu. Ha produït cançons sense temps, interpretant la contemporaneïtat, la vida íntima més profunda, ofrint un cant “nou” de sentiments universals. La sua música, perfecte fusió de melodia, text literari i recerca continua de noves sonoritats i nous llenguatges expressivos, és valoritzada de una interpretació sempre emocianant que Paolo Dessí sap transmitir al públic durant los sous concerts.

A acompanyar-lo hi sigueran los músics Bachisio Ulgheri a la guiterra, Gian Cristian Cherchi al piano i Dario Pinna al violí. Tots musicistes de gran personalitat i de gran espessor i temperament.

Dijous 29 de setembre 2022, a les h 17.30, al jardí de Vila Mosca, carrer Gramsci n. 17, siguerà protagonista absoluta la poesia perquè se tenguerà la cerimònia de consegna dels premis del concurs de poesia i prosa “Rafael Sari”, arribat a la 39a edició que d’enguany ha obtengut lo patrocini de la Regió Sardenya. Lo concurs, l’únic en llengua algueresa que se organitzi en Sardenya i en Itàlia, ha permitit i continua a permitir a tants poetes algueresos i catalans de se fer conèixer i a tants joves i estudents de se confrontar amb la llengua del propiu país. En tots aqueixos anys lo “Premi Sari” ha construït una barrera, una muralla contra l’abandó de la llengua de part dels algueresos i és diventat un punt de referiment essencial en el panorama cultural de la nostra ciutat sobretot per la promoció i la valorització de la llengua algueresa.

Les iniciatives tenen lo suport de la Diputació de Barcelona, de la Fondazione Alghero i de l’Ofici a l’Alguer de la Generalitat de Catalunya.

L’entrada és llibre per totes tres les manifestacions.

21 settembre 2022

“CESARE PAVESE, SALVADOR ESPRIU: dues identitats al mirall”

Nou espectàcul teatral de l’Obra Cultural

Dimarts 27 de setembre 2022, a les h 20.30, al Teatre Cívic “Gaví Ballero”, en ocasió de les festes de Sant Miquel, patró de la ciutat de l’Alguer, l’Obra Cultural ixi per un àtim de la tradició de la comèdia popular en alguerés per portar en escena un nou espectàcul teatral intitulat “Cesare Pavese i Salvador Espriu, dues identitats al mirall”.

Ideadors i intèrpretes d’aqueix espectàcul escrivit a quatre mans, són Michela Addis i Saverio Sarritta, dos joves algueresos que se són formats, per oltres deu anys, a l’Associació Teatral Analfabelfica participant a produccions que vanen del teatre clàssic, a la comèdia de l’art fins a la tragèdia shakespeariana.

“Cesare Pavese, Salvadore espriu: Dues identitats al mirall” naix durant lo confinament amb la precisa voluntat de mantendre vives la riquesa de l’amicícia, la preciositat de la lectura, la vivacitat de la curiositat, lo patrimoni de la coneixença i la descoberta d’ellos mateixos, tots valors confluïts en la passió pel teatre.

La bellesa i la coneixença de dos grans intel·lectuals de la literatura del ‘900, com Cesare Pavese i Salvador Espriu, han passat los confins geogràfics i les pàgines dels llibres rendint aqueix treball un itinerari identitari, de creixida i de consciència. Los protagonistes són una minyona i un minyó del nostro temps que, gràcies a la casualitat de un encontre, fanen confluir les pròpies diferents orígens, respectivament de la campanya i de la ciutat, en un diàleg en el qual se reflectiran les diversitats de cada u d’ellos, i s’embarquen en un viatge inesperat entre Itàlia i Catalunya i a guiar-los sigueran propiu Cesare Pavese i Salvador Espriu.

L’Obra Cultural de l’Alguer presenta aqueix espectàcul amb la finalitat que distingeix la sua llarga activitat cultural, és a diure, ésser sempre a costat de avantguarda, i, en particular, dels joves.

L’iniciativa té lo suport de la Diputació de Barcelona i de la Fondazione Alghero.

L’entrada és llibre.