“UN AMOR DE MONJA”

Dissabte 22 de juliol de 2023, a les h. 21.00, al cortil de les ex escoles mitjanes de Santa Maria La Palma, una tarda al borgo/una sera al borgo, mini rassegna teatral/musical organitzada de l’Obra Cultural i de la Biblioteca de Impegno Rurale de Santa Maria La Palma, siguerà representat “Un amor de monja”de Massimiliano Fois, un extraordinari monòleg teatral feminil amb Elisabetta Dettori, en la doble qualitat de director i intèrpret, acompanyat de les músiques originals de Quirico Solinas (guiterra, harmònica, sons).

Al monòleg, una dona, monja de clausura al convent ja de 23 anys, afronta un camí que, a través del record de les decisions preses de jove, la porta a reconsiderar tota la sua vida.

Un recont per tapes, lo de Rebecca, en el qual la protagonista passa de un període de quasi total inconsciència, on li tornen a la ment los records de un passat turmentat quan s’és trobada víctima d’influències de l’ànima, a l’aparició del dubiu, fins a veure la llumera a la fi del túnel.

Les paraules de Rebecca són com aparicions que li arriben per posar en clar les sues veres intencions al mateix temps que les pronuncia: lo passat, condicionat per l’abandó dels homens de la sua vida, determina la triada de fiar-se a l’únic home incapaç de abandonar i, després, l’encontre amb Ismaele, una ànima vagant a la recerca del sou passat perdut en un espai de temps que se repiti a l’infinit, li obriran lo camí vers lo món extern.

L’iniciativa és organitzada amb el suport de la Fondazione Alghero, del Municipi de l’Alguer i de la Diputació de Barcelona i la col·laboració de Plataforma per la Llengua.

La tardada acabarà amb un assaig de productes locals preparats pels socis de Impegno Rurale pel qual és necessària una prenotació entres i no oltres lo 20 de juliol telefonant al número 3457771505.