“UNA MORT IMPROVISA”

L’Obra Cultural de l’Alguer, en col·laboració amb el grup “Amics del teatre en alguerés” fundat de Joan Irranca,i amb el patrocini del Municipi de l’Alguer i de la Fondazione Alghero, presenta una comèdia musical en alguerés en dos actes de Germano Benincaso intitulada “Una mort improvisa”. La comèdia és estada traduïda i adapatda de Joan Irranca i ve representada per la primera volta al Teatre Cívic de l’Alguer.

Al 2018, l’Obra Cultural havia utilitzat lo text de la comèdia “Una mort improvisa” com metzo de promoció a la llengua algueresa dels alumnes de la classe 1^ H de l’escola secundària de 1° grau “Maria Carta” i representada a l’auditorium de l’escola de la Pedrera al mes d’abril durant lo Festival del Filo d’oro sempre amb la regia de Joan Irranca.

Protagonista de la història és una família en difícils condicions econòmiques formada de  Rafael Mattone, un pobre sabater ple de deutes i continuament menaçat dels creditors; de la muller Concepta i del fill Ninutxo, un jove amb algunes disabilitats mentals causades de la meningite que l’ha colpit de criatura. Ninutxo se juga al Totocalcio la moneda que la mare hi havia dat per pagar l’afito  amb l’esperança de vencir i resolvir així tots los problemes familiars. Sicom no se venci, les cusines de Rafael,Joanina i Bonària, per ajudar Concepta a buscar un poc de moneda per pagar los bufos fanen creure a xu Nicola, un xiu ric de Rafael que viu a Rome,  que propiu Rafael sigui, improvisament, mort. Ninutxo  envia un telegrama a xu Nicola i escomençen així los  preparatius de l’enterro de Rafael, ma no tot va pel verso just…………

Fanen part del cast: Antonello Pinna (Rafael); Rita Spanu (Concepta); Alberto Lai (Ninutxo); Miriam Farina (Joanina); Natalina Signorini (Bonària); Angelo Canu (Don Carmino); Giovanni Mura (Alfonso); Giuseppina Migoni (Maria); Salvor Ruggiu (Xu Nicola); Maria Sale (Caterina);Carlo Lai (Lluís); Aldo Puddu (Saverio); Monica Piras (Teresina); Martina Secci (Roberto).

La Direcció musical és del mestre Francesco Scognamillo amb la col·laboració de Massimilano Peana i Mateo Scala. La regia és de Joan Irranca.

Les representacions se faran dissabte 12 d’octubre 2019 a les h. 20.30 i diumenge 13 d’octubre 2019 a les h. 19.00.

Los bitllets poden ésser aqüistats a partir del 30 de setembre, cada dia del dilluns al divendres, de les h. 10.00 a les h. 12.00 i de les h. 17.00 a les h. 19,00, a la sede de l’Obra Cultural, al carrer Arduino 46.