UNA TARDA AL BURG

L’Obra Cultural del’Alguer, després del gran èxit de l’any passat, propon també pel 2024 una mini-ressenya de música i teatre en alguerés denominada “Una tarda al burg – Una sera al borgo”, que se tenguerà, gràcies a la col·laboració dels amics de l’associació “Impegno Rurale”, al cortil de les ex-escoles mitjanes de Santa Maria La Palma, un escenari únic pels espectàculs.

Comencem dimecres 10 de juliol de 2024, a les h. 20.30, amb “Jo. Pino Piras”, un divertent monolèg de Elisabetta Dettori, liberament tret i adaptat per la mateixa actora, del llibre “Memòries de Pino Piras” editat per Giancarlo Monticelli. Aquest talentós artista de l’Alguer, que va morir durant molt anys, era coneixut per la sua sàtira política aguda i intel·ligent. Per l’ocasió Elisabetta Dettori siguerà acompanyada de la guiterra i de la veu del músic Matteo Scala. Aquesta siguerà una oportunitat per entrar en la cultura popular de l’Alguer i celebrar la memòria de una gran artista.

La ressenya continua lo dijous 11 de juliol 2024, sempre a les h. 20.30, amb un breu record de Vito Loi, històric president de l’Obra Cultural, i la lectura de part de la senyora Giovannina Piras, de algunes “Maneres de diure” que Vito ha publicat per tants anys a la revista “L’Alguer”. A la segona part de la tardada, se portarà en escena “L’espiritista” una farsa còmica escrita pel mateix Vito Loi, gran apassionat de teatre, que comptarà amb quatre actors que fanen part del “Grup amics del teatre alguerés” : Natalina Signorini, Alberto Lai, Luigi Meloni i Antonello Pinna. Aquestos apassionats i bons intèrprets portaran en escena personatges còmics i situacions divertents. Per l’ocasió la direcció és de Elisabetta Dettori.

Lo tercer i últim apuntament de la ressenya, en programa divendres 12 de juliol 2024, a les h. 20,30, siguerà una emocionant tardada dedicada a les cançons populars de l’Alguer que formaven part de les comèdies en alguerès portades en teatre de Gaví Ballero. La direcció artística és del mestre Francesco Scognamillo que, també si encara jove és una guia de gran experiència que ha curat los arranjaments i presentarà les cançons. Lo mestre Scognamillo siguerà ben suportat de la habilitat instrumental de Massimiliano Peana i Matteo Scala. Los interprets sigueran Gina Marrosu i Paolo Zicconi, dos talentosos cantants algueresos que promitin de emocionar lo públic amb le sues veus. Amb aqueix adveniment volem celebrar la riquesa de la tradició musical local i la important acció de salvaguarda de les cançons populars que ha tengut lo teatre alguerés.

L’entrada és gratuïta per totes tres les tardades.

A la fi de cada tardada, només i exclusivament per los que reserveran, se garanteix un assaig de productes locals que veurà la participació dels artistes i de la comunitat local que crearà un lligam especial amb el públic.

La iniciativa compta amb el patrocini de la Diputació de Barcelona, de la Fondazione Alghero, del Municipi de l’Alguer i de l’Ofici de l’Alguer de la Generalitat de Catalunya.