DAVIDE CASU GUANYA LA 31^ EDICIÓ DEL PREMI LITERARI “RAFAEL SARI”

 

S’és tenguda diumenge 28 de setembre 2014, a les h. 19,30, a la sala de la Biblioteca Municipal “Rafael Sari” de l’Alguer, la manifestació final i la cerimònia de premiació de la XXXI edició del premi literari “Rafael Sari”. De 31 anys (és estat ideat al 1984 de Joan Irranca amb l’associació cultural Airone) lo concurs és organitzat de l’associació Obra Cultural de l’Alguer, per arrecordar segurament la figura del mestre i poeta Rafael Sari ma sobretot per salvaguardar, valoritzar i promoure la poesia i la prosa en la variant algueresa del català i en les altres variants de la llengua catalana.
Lo concurs és dividit en tres seccions:
Secció A per alumnes o classes de les escoles de l’Alguer.
Secció B per autors en llengua catalana.
Secció C per autors en la variant algueresa.
Després de l’introducció del president de l’Obra Cultural de l’Alguer Claudia Soggiu i l’intervent del Síndic de l’Alguer Mario Bruno, la prof.ra Maria Antonietta Salaris, president de la Comissió judicadora, ha il•lustrat los criteris de valutació i les característiques de les obres arribades i ha posat en evidència la participació dels minyons i la bona qualitat de les composicions poetiques.
La comissió judicadora era formada endemés dels professors Ginetta Amadori, Luigina Cano, Marianina Delrio, Franco Sanna i Giusy Pascalis, segretaria.
Relativament a la secció A, reservada a les escoles de l’Alguer, és estat assignat un premi especial dedicat a la mestra Vera Paolini, muller del mestre Sari, pels alumnes de les escoles elementals, premi que és estat atribuït a la classe 3^ D de l’Escola Elemental “Maria Immacolata” de l’Institut Comprensivo n° 2 per les poesies “Criatures”, “Primavera”, “L’Autunjo”, “Alguer Terra mia” i “La Sveglia de la iaia”.
Han retirat lo premi, consegnat de la Prof.ra Susy Trova, neboda del mestre Rafael Sari i de la mestra Vera Paolini, los petits alumnes acompanyats de la mestra Carmelita Zedda, que mos han fet entendre les poesies sota forma de cançó, acompanyats del piano de la mestra Gabriella Mura.
Per la secció B (prosa), aquella reservada als autors de llengua catalana, són estades premiades dues obres: al segon posto s’és classificat lo conte “Segona oportunitat” de Ramon Minoves i al primer lo conte “Contraban” de Roser Jurado i Regué.
Per la secció B (poesia), ha guanyat lo tercer premi la poesia “Eudorina” de Pepa Molina; lo segon premi és anat a la poesia “La vall suspesa” de Josep Maria Casasus i Gurí, mentres lo primer premi és estat assignat a la poesia “Prospecte de literatura” de Ramon Minoves Romagosa.
Per la secció C, premi reservat a les obres en poesia o en prosa en la variant algueresa, la comissió judicadora ha premiat lo treball en prosa de Joan Fiori “Senyora Llumera”, lo premi és estat consegnat de l’Assessora a la Cultura Gabriella Esposito.
Per la secció C (poesia) han guanyat lo tercer premi ex aequo les poesies “La magrana” de Anna Cinzia Paolucci i “Lo primer dia de la marina” de Giovanna Piera Piga. Lo segon premi és estat atribuït a la poesia “Dents de llet” de Carlo Demartis.
Lo primer premi de la 31^ edició del concurs de poesia i prosa “Rafael Sari” 2014 és estat atribuït a Davide Casu per la poesia “Torí”.
Lo numerós públic present en sala ha pogut apreciar, durant la tardada, l’exhibició musical de Paolo Zicconi que, acompanyat de la guiterra de Marcello Peghin, ha interpretat “Ninna Nanna” de Rafael Sari i Vittorio Nannarelli, “Cor meu” de Rafael Catardi i Ciro Fadda i l’inèdit “Lluna de abril” de Antoni Coronzu i Paolo Dessì.