ENZO SOGOS GUANYA LA 32^ EDICIÓ DEL PREMI LITERARI “RAFAEL SARI”

S’és tenguda dimarts 29 de cavidani 2015, a les h. 20.00, al Teatre Cívic de l’Alguer, la manifestació final i la cerimònia de premiació de la XXXII edició del premi literari “Rafael Sari”. De 32 anys (és estat ideat al 1984 de Joan Irranca amb l’associació cultural Airone) lo concurs és organitzat de l’associació Obra Cultural de l’Alguer, per arrecordar segurament la figura del mestre i poeta Rafael Sari ma sobretot per salvaguardar, valoritzar i promoure la poesia i la prosa en la variant algueresa del català i en les altres variants de la llengua catalana.
L’edició de enguany és estada dedicada a la memòria del prof. Carlo Demartis, poeta i President de la Comissió Judicadora en diverses edicions del Premi, arrecordat amb la lectura de una sua poesia a cura de Pere Lluís Alvau.

Lo concurs és dividit en tres seccions:

  • Secció A per alumnes o classes de les escoles de l’Alguer.
  • Secció B per autors en llengua catalana.
  • Secció C per autors en la variant algueresa.

Després de l’introducció del president de l’Obra Cultural de l’Alguer Claudia Soggiu, la prof.ra Maria Antonietta Salaris, president de la Comissió judicadora, ha il•lustrat los criteris de valutació i les característiques de les obres arribades i ha posat en evidència la participació dels minyons i la bona qualitat de les composicions poetiques.
La comissió judicadora era formada endemés dels professors Ginetta Amadori, Luigina Cano, Marianina Delrio, Franco Sanna i Giusy Pascalis, segretaria.
Relativament a la secció A, reservada a les escoles de l’Alguer, és estat assignat un premi especial dedicat a la mestra Vera Paolini, muller del mestre Sari, pels alumnes de les escoles alguereses, premi que és estat atribuït a la classe 3^ F de l’Escola Mitjana “Maria Carta” de l’Institut Comprensivo n° 2 per un treball en alguerés presentat a l’exame de licència media. Han retirat lo premi los joves alumnes acompanyats de la prof.ra Luigina Cano, i mos han fet entendre una part dels propris elaborats.

Per la secció B (prosa), aquella reservada als autors de llengua catalana, són estades premiades dues obres: al segon posto s’és classificat lo conte “Si el cel cau tots serem a sota” de Roser Jurado Regué i al primer lo conte “La ploma i la fletxa” de Ramon Minoves.

Per la secció B (poesia), ha guanyat lo segons premi la poesia “Veles de paraules” de Pepa Molina; lo primer premi és anat a la poesia “Vareu viure per salvar-nos els mots”” de Ramon Minoves.

Per la secció C, premi reservat a les obres en poesia o en prosa en la variant algueresa, la comissió judicadora ha senyalat lo treball en prosa de Annamaria Demarts “Giulia uvella bebella” i premiats al segons lloc “Adiós Tony, minyó de la muralla” de Xavier Brotons Navarro i, al primer, “La furbícia del matxoni” de Lluís Zucca.

Per la secció C (poesia) la comissió ha considerat com finalistes les obres següents:

  • Quarta finalista la poesia “La Mimosa” de Fidel Carboni.
  • Tercera finalista la poesia “Consolació” de Anna Fenu.
  • Segona finalista la poesia “Fill” de Giampiera Piga
  • Primera finalista la poesia “La Tarda” de Antonello Colledanchise.

Han guanyat lo tercer premi ex aequo les poesies “Novembre” de Antoni Canu i “Paisatge de hinvern amb pluja” de Davide Casu. Lo segon premi és estat atribuït a la poesia “Madriga(L)” de Cinzia Paolucci.

Lo primer premi de la 32^ edició del concurs de poesia i prosa “Rafael Sari” 2015 és estat atribuït a Enzo Sogos per la poesia “A Antonello Paba” i premiat del Síndic de l’Alguer Mario Bruno.

Lo numerós públic present en teatro ha pogut apreciar, durant la tardada, l’exhibició musical de Elena Ledda que, acompanyada de la guiterra de Marcello Peghin, ha interpretat, oltres a algunes cançons en sard(o), l’“Ave Maria” algueresa.