FESTA DELS FOCS DE SANT JOAN 2017

 

L’Obra Cultural de l’Alguer organitza, amb la col•laboració de l’associació Impegno Rurale de Santa Maria La Palma, la tradicional festa dels Focs de Sant Joan.

Aqueix lo programa:
– h. 20.00 : Concert de la Coral “Alguer, terra mia” intitulat “Xàtxares i cançons”.
– h. 21.30 : Encesa del Foc de Sant Joan.
– A seguir : Assaig de productes locals preparats dels socis de l’associació “Impegno Rurale”.

“Xàtxares i cançons” és un projecte ja portat en escena de la Coral “Alguer, terra mia”, a l’escola mitjana de la Pedrera pel “Festival del filo rosso” d’enguany. Se tracta de una sèrie de cançons entre les més coneixudes i populars de la tradició musical algueresa que sigueran introduïdes de una petita exposició escènica, en forma còmica, del text. Los actors sigueran los mateixos coristes que interpretaran los personatges reals i de fantasia i, a través de les xàtxares, mos faran comprendre calqui cosa endemés de les cançons que cantaran.
L’Obra Cultural, que ha recuperat la tradició dels Focs de Sant Joan fins del 1991, ja de calqui any ha portat aqueixa festa a S.Maria La Palma favorint així l’encontre amb els algueresos que viuen a la borgata.
La tardada se caracteritza per la musica en alguerés, pels plats i dolços de la cuina algueresa, pel salt del foc, ma tot en nom de la tradició, de la semplicitat, de l’alegria, de la cordialitat i de l’autentica algueresitat.