FESTES 31 DE AGOST

També enguany l’Obra Cultural de l’Alguer organitza, en col•laboració amb la Diputació de Barcelona i lo Parc Natural de Port Comte, “Les festes del 31 de Agost”, per renforçar lo sentiment identitari de tots aquellos que interpreten l’algueresitat com un patrimoni de tots, de valoritzar i mantendre en el temps.
S’escomença dissabte 30 amb la 10^ edició de “Poesia als Parcs”: recital de poesies alguereses i catalanes, que se tenguerà a la banquina Sanitat del port de l’Alguer a les h. 20,00.
Sigui diumenge 31, a les h. 21,00, sempre a la banquina Sanitat, amb los cantautors Claudia Crabuzza i Claudio Gabriel Sanna i los musicistes Josep Maria Cols, Angelo Vargiu i Salvatore Maltana que presenten lo concert “Un home del País”, dedicat al repertori del cantautor alguerés Pino Piras i a les cançons tradicionals i contemporanees en català de l’Alguer. L’iniciativa de enguany veurà la presència al port del vaixell de la Santa Eulàlia salpat de Barcelona lo 26 de agost vers l’Alguer. Al viatge de anada a l’Alguer participen quatre joves artistes catalans: Ferran Castellnou, Paula Alba Rodriguez Fajardo, Ares Molins Masat e Roger Vilá, al viatge de retorn, de l’Alguer a Barcelona, quatre artistes algueresos: Davide Casu, Mauro Morittu, Massimiliano Caria i Massimiliano Fois. L’objectivo de aquesta iniciativa, avisada “Art sota veles” promovida de la Xarxa dels Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, és que, durant l’etraversada, los joves artistes realitzin una obra a damunt de l’experiència vivida a bordo de l’imbarcació, que siguerà després exposta al Museu Marítim de Barcelona i a Vallgrassa, Centre experimental d’art del Parc del Garraf, així com al Parc de Port Comte i a l’Obra Cultural de l’Alguer.
Lo programa de aqueixos dies preveu també una visita al Parc regional de Port Comte, agermanat amb lo Parc del Garraf amb un acordiu siglat l’any passat per la realització de programes de activitats tra los dos Parcs, així com la firma de un acordiu amb l’Obra Cultural de l’Alguer per promovir noves activitats de escambi tra estudiósos dels espacis naturals de aqueixos territoris. Sempre a l’àrea portual, lo dia 30 i 31 de agost venguerà enllestit lo mercat dels productes artijanals del “Parc a taula” organitzat de la Xarxa dels Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona i dels productes del nord Sardenya organitzat del Parc de Port Comte.