FESTES 31 DE AGOST

També enguany l’Obra Cultural de l’Alguer organitza, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, lo Parc Natural de Port Comte, lo Parc Nacional de l’Asinara i La Fondació Meta “Les festes del 31 de Agost”, per renforçar lo sentiment identitari de tots aquellos que interpreten l’algueresitat com un patrimoni de tots, de valoritzar i mantendre en el temps. Com de qualqui any en aqueix part, una àmplia delegació catalana siguerà presenta a l’Alguer per les festes. La  Diputació de Barcelona siguerà representada de Jesús Calderer, diputat adjunt d’Espais Naturals; Jordi Padrós, coordinador Espais Naturals i Xavier Roget, cap de la Direcció Territorial Occidental. Formen part de la delegació la professora Laura Borràs, Directora de la Institució de Lletres Catalanes de la Generalitat de Catalunya; Josep Canals, president Geoparc de la Catalunya Central; Clara Saperas, concessionària del cicle Poesia als Parcs; Jordi Aligué i Anna Bellvehí del Centre Experimental de Arts, Valgrassa; Joan Francesc Baltièrrez, Fina Battle i Francesc Olivella, productors de vins D.O. (denominació de origen) de Pla de Bages, Alella i Penedès.

S’escomença divendres 2 de setembre amb la 11^ edició de “Poesia als Parcs”, recital de poesia i música catalana i poesies sardes, que se tenguerà a Porto Torres , al Museo del Port a les h. 19.30. Protagonistes sigueran la poetessa/cantant catalana Montse Castellà i los poetes sards Antonia Bassu,Paolo Piga,Frankie Fancello,Amilga Quasino i Sandro Salis   ( Performer). A la fi de la tardada hi siguerà, pels participants, una degustació de vins catalans a Denominació d’Origen produïts a Alella, Penedès i Pla de Bages.

Dissabte 3 de setembre, a les h. 17.30, hi siguerà, a Villa Gioiosa (Tramarill), l’obertura del mercat i degustació de productes certificats del Parc de Port Comte. A les 19.30, sempre a Villa Gioiosa, se tenguerà, per la 11^ edició de “Poesia als Parcs”  un recital de poesies alguereses i poesies catalanes amb la participació de Pere Lluís Alvau i Giovanna Caria,que lligiran poesies de Carlo Demartis i Pinuccia Ginesu; per la part catalana hi sigueran la poetessa Montse Castellà i David Ymbernón que farà un espectacle de poesia visual. A la fi, així com a Porto Torres, hi siguerà, pels participants, una degustació de vins a Denominació d’Origen produïts a Alella, Penedès i Pla de Bages.

Les “Festes del 31 de agost” continuen diumenge 4 de setembre als locals del “Quarter” on a les h. 18.00 se tenguerà la presentació de la  mostra col·lectiva de 31 artistes catalans, denominada  “Mar de Mirades” a cura del Centre Experimental de les Arts de Vallgrassa (Parc del Garraf). Després de la presentació de la mostra hi siguerà una degustació de vins catalans a Denominació d’Origen produïts a Alella, Penedès i Pla de Bages.

Les festes se conclouran, al cortil interior del “Quarter”,  amb lo tradicional concert de música algueresa “Altres paraules” de Claudi Gabriel Sanna, acompanyat de Josep Maria Cols i Salvatore Maltana.

Lo programa de aqueixos dies preveu també una visita al Parc regional de Port Comte i al Parc Nacional de l’Asinara. Als actes participaran lo síndic de l’Alguer Mario Bruno, l’assessora a la Cultura Gabriella Esposito i l’assessor a l’Ambient Raniero Selva; lo síndic de Porto Torres Sean Christian Wheeler; lo síndic de Stintino Antonio Diana; lo delegat de la Generalitat de Catalunya a Itàlia Joan Elies  Adell; lo President del Parc de Port Comte Antonio Farris; lo President del Parc Nacional de l‘Asinara Antonio Diana; lo vicepresident de Federparchi Salvatore Sanna i lo delegat de l’Institut d’Estudis Catalans a l’Alguer Toni Torre.