ANANT I RONDALLANT

Qui se l’aguardava un èxit com aquest! Més de cent persones són vengudes, ahir dissabte 15 de juliol, a les 20.00 h, a la plaça Guillot (Llarg de les arjoles), per assistir a la representació de la rondalla “La corroga i lo matxoni” portada en escena de la senyora Giovannina Piras, de Paola Gallo, Gabriella Buseddu i Egidio Calciati. Teniva raó Luca Pais, secretari del Comitat d’Àrea del quarter de Sant Agustí, quan mos dieva que hi ha menester de aquestes iniciatives per reanimar los quarters populars que amb massa freqüència se deixen a fores dels llocs de la cultura. «És estada una escomissa guanyada – ha dit Pino Tilloca, president de l’Obra Cultural – que repetirem en altres plaçes ja de dijous 21 de juliol a Santa Maria La Palma on, a les 20.30 hores, al cortil de la ex escola mitjana, lo grup Amics del teatre alguerés dirigit de Joan Irranca i format de Nicoletta Bigi, Vittoria Ligios, Rita Mura, Marina Melis, Antonello Pinna, Luigi Meloni, Giovanni Mura i Daniele Bassu presentaran la rondalla “Toni Garriguel·lo”.

I què dir després de la bravura de l’amfitrió musical, lo cantautor, l’últim d’una generació de barbers que han fet la història de la música algueresa Àngel Maresca? Ha cantat i ha parlat de la pesca i del difícil treball del pescador; los sous intervents musicals són estats assai apreciats.

Si a tot això ajunim lo senso d’hospitalitat dels habitants de Sant Agustí que, acabat l’espectàcul, han ofert un petit refresc que ha permitit a la gent de entretenir-se encara més a la plaça, a la fi, hi eren tots los ingredients per una bona festa popular i així és estat. Un habitant vell del lloc, saludant, ha dit: «Feu-ne altres de aqueixes coses».

L’iniciativa és estada organitzada del Comitat d’Àrea de Sant Agustí, de l’Obra Cultural i del Centre Cultural “Antoni Nughes” i ha tengut lo patrocini de la Fondazione Alghero i de l’Ajuntament de l’Alguer.