CONCERT PELS 30 ANYS DE L’OBRA CULTURAL DE L’ALGUER

Dissabte 31 de octobre, en l’iglésia històrica de Sant Miquel a l’Alguer, a les h. 20.00, l’Obra Cultural celebra los sous “30 anys” de activitat amb un Concert dedicat als majors exponents del nacionalisme musical català.
Les obres de Pau Casals (1876-1973) violoncel.lista, composidor i director d’orquestra, Frederic Mompou (1893-1987) composidor i pianista, Eduard Toldrà (1895-1962) violinista, composidor i director d’orquestra, Enric Morera (1865-1942) composidor de sardanes i òperes simfòniques, sigueran interpretades i exegüides de Marta Soggiu (soprano), Vittoria Mura (òboe) i Riccardo Pinna (piano).
Durant l’exhibició se farà també un homatge al composidor català Salvador Brotons, primer flauta de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu (1977-1985) i de l’Orquestra Ciutat de Barcelona (1981-1985) i director titular de l’Orquestra Simfònica del Vallès (1998-2002) i de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears (1998-2001).
Actualment, entre los altros encàrrecs, lo mestre Brotons és director de l’Orquestra dels Joves Interprets dels Països de Llengua catalana, formada de musicistes apartenents a totes les terres de llengua catala i, donques, també de l’Alguer. En tots los deu anys de activitat de l’Orquestra, la presència dels joves algueresos és estada consentida gràcies a la col.laboració de l’associació Obra Cultural que sosté també econòmicament l’organització de aquesta important i bella iniciativa.
Lo Concert és realitzat en l’àmbit del Conveny de col.laboració amb la Diputació de Barcelona i pensat per recuperar i fer conèixer lo gran repertori compost dels més importants musicistes catalans.
Encara una volta i per celebrar en la manera millor lo propri aniversari, l’Obra Cultural tria i valoritza les qualitats i les capacitats artístiques dels algueresos, sobretot dels més joves, pensant als anys que vengueran amb fidùcia i optimisme.