CONCERT PER L’ALGUER

Obra Cultural de l’Alguer

Adesso · 

CONCERT PER L’ALGUER

Diumenge 10 de febrer 2019, a les h. 19.30, a l’iglèsia de Sant Miquel, patró de la ciutat de l’Alguer, la banda de la Federació Catalana de Societats Musicals de la Catalunya i la Banda Musical “Antoni Dalerci” de l’Alguer tengueran un concert intitulat “CONCERT PER L’ALGUER”. La Federació Catalana de Societats Musicals és estada fundada al 2006 i és formada de un centenar de musicants que venen de les diverses bandes de Catalunya i fanen concerts en totes les parts del món, sobretot en els països de llengua catalana. Per aqueix concert a l’Alguer la banda siguerà formada de 70 elements presos de diferents bandes catalanes quals la Banda De La Galera de La Galera, la banda de l’Agrupació Musical Rapitenca di Sant Carles de la Ràpita, la banda de La Cala de L’Ametla del Mar; la Banda L’Emburgada De el Perelló de El Perelló; la Banda Clau de Vent de Vandellòs i l’Hospitalet i la Banda Unió Musical de Tarragona “BUMT” de Tarragona. Lo repertori preparat pel concert alguerés és assai harmònic, expressivo i ple de musicalitat; durant la tardada hi siguerà tambè l’oportunitat de escoltar el famós tenor Jesus Piñeiro i de veure en directe el tradicional ball de la península ibèrica de la Jota que siguerà exegüit de dos elements de la Banda de Benissant. La direcció de la Banda de la Federació Catalana és a càrrec del mestre Oriol Navarro Valls de La Galera; han col·laborat els mestres Emilio Caball Lopez de l’Ametlla de Mar i de Vandellòs-Hospitalet i Antoni Albuquerque Subirats de Santa Carles de la Ràpita. 
Obrirà i tancarà el concert la Banda Musicale “Antonio Dalerci” dirigida del mestre Francesco Saiu. Les due bandes també tocaran dimarts 12 de febrer en giro per la ciutat vella, partint a les h. 18.30 de plaça Sant Miquel.
La presència a l’Alguer dels màxims responsables de la Federació Catalana siguerà l’ocasió per signar un conveni de col·laboracó cultural amb l’Obra Cultural de l’Alguer i per acceptar la demana d’hadesió a la mateixa federació de la banda algueresa.