FESTES 31 DE AGOST 2018

Per renforçar, encara una volta, lo sentiment identitari de tos los algueresos que interpreten l’algueresitat com un patrimoni de valoritzar i matendre sempre viu, l’Obra Cultural de l’Alguer organitza, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i del Parc Nacional de L’Asinara les tradicionals “Festes 31 de Agost”. Enguany, més que altros anys, les Festes, oltres als interessants aspectes culturals, tenen una important funció política (són previstos encontres amb les institucions locals i algunes importants realitats productives del territori) que lligaran l’Alguer amb els països catalans i per aixó una àmplia delegació catalana siguerà present a l’Alguer per l’ocasió:
Laura Borràs, Consellera de Cultura – Generalitat de Catalunya
Francesc de Dalmases, Diputat al Parlament de Catalunya
Josep Costa, Vicepresident primer del Parlament de Catalunya.
Joan Elies Adell, Director Institució de les Lletres Catalanes
Jesús Calderer, Diputat adjunt d’Espais Naturals – Diputació de Barcelona
Jordi Padrós, Coordinador d’Àmbit d’Espais Naturals – Diputació de Barcelona
Xavier Roget, Cap de la Direcció Territorial Occidental de la Xarxa de Parcs Naturals – Diputació de Barcelona
Mercè Esteve, Alcaldessa de Begues
Joan Molina, regidor de Medi Ambient de Begues
Teresa Jardí , tècnica de Cultura de Begues
Jordi Aligué, Director del Centre Experimental de les Arts de Vallgrassa
Anna Bellvehí, Centre Experimental de les Arts de Vallgrassa
Esther Xargay, poetessa i escriptora
Clara Saperas, coordinadora de Poesia als Parcs
Odile Arqué, poetessa
Iban Llop, poeta
Martí Montes, càmera Vídeo

Les festes començaran dimecres 29 d’agost 2018. a les h. 20.30, al Claustre de Sant Francesc, amb el tradicional concert de cançons alguereses, així com són estades revisitades, de Yasmin Bradi a la veu, de Dario Pinna al violí, de Riccardo Pinna al piano i armonium i de Paolo Zuddas a les percussions.
Dijous 30 d’agost 2018, pel cicle “Poesia als Parcs”, al Museo del Mare de Porto Torres, a les h. 19.30, hi siguerà un recital de poesies en llengua sarda i catalana.
Divendres 31 d’agost 2018 a les h. 19.00, a la Galeria d’Art BONAIRE, carrer Principe Umberto 39, se tenguerà l’inauguració de la mostra de pintura intitulada “A CARLES HAC MOR, en l’esdevenidor paraparèmic de Carles Hac” Presentació de l’exposició i del llibre a càrrec de Ester Xargay.
Sempre divendres 31 d’agost 2018, pel cicle “Poesia als parcs”, a les h. 20.30, les Festes acaben amb un recital de poesies en català i en alguerés que se tenguerà a la plaça Pino Piras.
Lo programa de aqueixos dies preveu també, per la delegació catalana, reunions de treball al Parc Nacional de l’Asinara i al Parc Regional de Port Comte. Als actes oficials participaran lo síndic de l’Alguer Mario Bruno, l’assessor a l’Ambient Raniero Selva, l’assessor a la Cultura Gabriella Esposito, lo síndic de Porto Torres Sean Christian Wheeler, lo president del Parc Nacional de l’Asinara Antonio Diana, lo president del Parc Natural de Port Comte Gavino Scala, lo delegat de l’Institut d’estudis Catalans a l’Alguer Toni Torre.