FESTES 31 DE AGOST 2019

L’Obra Cultural de l’Alguer organitza, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, del Parc Nacional de L‘Asinara i del Parc Natural de Port Comte les “Festes 31 de Agost”. També enguany, una àmplia delegació catalana siguerà present a l’Alguer per les festes. La Diputació de Barcelona siguerà representada de Josep Tarín, diputat adjunt d’Espais Naturals; de Jordi Padrós, coordinador Espais Naturals i i de Xavier Roget, responsable de la comissió bilateral de la Diputació de Barceona-OCA. Fanen part de la delegació  Oriol Ponsatí-Murlà, director de la Institució de les Lletres Catalanes de la Generalitat de Catalunya; Jordi Aligué i Anna Bellvehí del Centre Experimental d’Arts de Vallgrassa; Clara Saperas, coordinadora del cicle Poesia als Parcs; Miriam Cano (poetessa), Martí Sales (poeta), i Martí Montes (càmera).

Les festes començaran dijous 29 de agost a les h. 19.30, a la sala conferències del Parc Nacional de l’Asinara a Porto Torres, on, pel cicle “Poesia als Parcs” hi siguerà una lectura de poesies en llengua catalana a cura de Miriam Cano i Martí Sales i després en llengua sarda/italiana a cura de Sergio Garau, Roberto Demontis, Giovanni Salis, Alessandro Doro, Maria Sedda, Giovanni Oliva i Ignazio Chessa que arrecordaran la figura de Gigi Pittalis, u dels promotors de l’institució del Parc de l’Asinara, amant de la música i de la poesia.

Divendres 30 de agost a les h. 19.30, a Santa Maria La Palma (cortil de les velles escoles mitjanes) se tenguerà, sempre per l’iniciativa “Poesia als parcs”, un recital de poesies alguereses a cura de Pere Lluís Alvau i de poesies catalanes a carrec de Miriam Cano i Martí Sales.

Les “Festes del 31 de agost” continuen dissabte 31 de agost amb l’inauguració de una mostra de pintura curada de Jordi Aligué i Anna Bellvehí intitulada “ME QUEDA LA MIRADA” – Tribut visual a Blas de Otero, a les h. 18.30 a la Galeria d’art Bonaire, carrer Pr. Umberto, 39, galeria gentilment posada a disposició del pintor alguerés Gianni Nieddu. Lo tradicional concert de cançons alguereses que, enguany; veurà protagonista Claudi Gabriel Sanna en concert amb Rall quartet, compost de Claudi Gabriel Sanna, cant, guiterra i mandola; Salvatore Maltana, contrabaix; Paolo Zuddas, percussions i Dario Pinna, violí amb Attilio Lombardo com tècnic del so, tancarà aqueixa edició 2019 de les festes al claustre de Sant Francesc, a les h. 21.00.

Lo programa de aqueixos dies preveu també, per la delegació catalana, una visita al Parc Nacional de l’Asinara i al Parc regional de Port Comte. Als actes participaran lo síndic de l’Alguer Mario Conoci, l’assessor a l’Ambient Andrea Montis i l’assesor a la cultura Marco Di Gangi; lo síndic de Porto Torres Sean Christian Wheeler; lo president del Parc Nacional de l’Asinara Antonio Diana; lo president del Parc de Port Comte Gavino Scala; lo director del Parc Regional del Parc de Port Comte Mariano Mariani; lo nou director en funcions del Parc Nacional de l’ Asinara Vittorio Gazale; lo delegat de la Generalitat de Catalunya a Itàlia Gustau Navarro Barba; lo delegat de l’Institut d’estudis Catalans a l’Alguer Toni Torre.