FESTES 31 DE AGOST

L’Obra Cultural de l’Alguer organitza, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, de la Fondazione Alghero, del Municipi de l’Alguer, del Parc Nacional de L‘Asinara i del Parc Natural Regional de Port Comte i dell’A.M.P. Capo Caccia – Isola Piana, les “Festes 31 de Agost – 2022”.

Per l’ocasió, arribarà a l’Alguer una delegació de 9 persones entre les quals la Diputació de Barcelona siguerà representada de Jordi Padrós Selma, coordinador Espais Naturals i de Xavier Roget, Assessor de Turisme i Cultura de la Gerència de Serveis d’Espais Naturals. Completen la delegació oficial Tura Torres Parés ( coordinadora Parcs en concert) i Ona Salvat Febrero (coordinadora Poesia als parcs), los músics Victor Miquel Moliner Abos i Paula Elena Grande Sánchez, los 2 poetes Anna Maria Ballbona Puig i Albert Benzekry i Arimon, lo camera Martí Montes Cortina.

Les festes començen dijous 25 d’agost 2022 a les h. 19.00, a la sala conferències de la sede del Parc Nacional de l’Asinara a Porto Torres, amb un recital de poesies a càrrec de Anna Maria Ballbona Puig i Albert Benzekry i Arimon per la part catalana i a càrrec de Eugenio Cossu per la part sarda. L’iniciativa fa part del cicle “Poesia als parcs”.

Divendres 26 d’agost 2022, a les h. 19.00, a la Vila Romana de S.Imbenia (Parc Natural de Port Comte) se farà, sempre pel cicle “Poesia als parcs”, lo segon recital de poesia, a càrrec de Anna Maria Ballbona Puig i Albert Benzekry i Arimon per la part catalana i a càrrec de la poetessa algueresa Carmelita Zedda per la part algueresa.

Les Festes 31 de agost 2022 se tanquen dissabte 27 d’agost 2022, a les h. 20.30, al jardí de la Vila Mosca amb el tradicional concert que enguany siguerà a càrrec de Paula Grande. La cantant i creadora catalano-veneçolana farà un concert amb peces dels seus últims àlbums i oferirà al públic alguerès la força del seu estil, fusió de jazz amb influències de soul i música hip-hop. Aqueix concert fa part del projecte “Parcs en concert”, cicle de concerts en espais naturals i patrimonials.

Tots els recitals i el concert son gratuïts.

Per la delegació catalana lo programa de aqueixos dies preveu, dijous 25 de agost 2022, a Porto Torres, un encontre amb el Comissari Extraordinari del Parc de l’Asinara Gabriella Scanu i lo Director del Parc Nacional de l’Asinara Vittorio Gazale. A l’Alguer. divendres 26 de agost 2022, un encontre amb el Dirigent de l’Institut Alberghiero de l’Alguer amb el qual s’està intentant de portar envant un intercanvi escolàstic amb l’Institut Alberghiero de Sietges; successivament, la delegació catalana farà visita al Síndic Mario Conoci amb el qual s’estanen gitant les bases per sotascriure un conveni de col·laboració entre lo Municipi de l’Alguer i la Diputació de Barcelona; i, sempre divendres 27 de agost 2022, la delegació catalana siguerà recivida de Gustau Navarro, delegat del Govern de Catalunya a l’Alguer.