FESTES 31 DE AGOST

Les “FESTES 31 DE AGOST” organitzades de l’Obra Cultural amb la participació de Plataforma per la Llengua i lo patrocini de La Fondazione Alghero, de la Diputació de Barcelona i del Municipi de l’Alguer, després de calqui any en llocs diversos, tornen a la tradició inicial, és a diure, al claustre de Sant Francesc, a on són nades l’any 1995 i lo fanen a la gran amb dues iniciatives importants:

– Dimecres 30 de agost de 2023, a les h. 19.00, a la sala de la Biblioteca Catalana, amb la presentació del llibre “L’Expedició dels poetes als ALFACS” de l’historiador Àngel Pascual Peña amb la participació de l’autor.

L’estudi del professor Àngel Pascual Peña que ha guanyat la 27na edició del premi de recerca “Pepita Martí de Duran” parla de la presència de importants autors catalans quals Ausiàs March, Jordi de Sant Jordi, Andreu Febrer o del futur Papa Borgia a una expedició militar a les illes de Sicília i Sardenya al 1402 i de la influència que aqueix fet ha tengut en la literatura catalana.

– Dijous 31 de agost de 2023 – a les h. 21.00, al Claustre de Sant Francesc, amb el concert de Antonello Colledanchise intitulat “Cançons despentinades” que veurà la participació de Susanna Carboni i hospites que han contribuït a la història de la cançó algueresa com Giuseppe Manca, Pietro Ledda, Piero Sotgiu, Isa Sanna, Elisa Ceravola, Gina Marrosu i lo musicista Angelo Carboni. Durant lo concert Antonello Colledanchise cantarà diverses de les sues cançons escrites en oltres 50 anys de activitat poètic-musical, de “Ninna Nanna” a “Mon Pare”, de “Com se’n vola lo temps” a “Si parlem d’amor” per arribar a les més recents composicions, tantes de les quals inèdites que faran part del pròxim àlbum. Lo cantautor alguerés canta les problemàtiques existencials i socials de l’home, sempre de la part dels més humils i dels emarginats. Ma la característica més important és aquella de haver fet de la cançó una forma de poesia amb un estil personal que lo professor Nicola Tanda posava entre la poesia i lo cantautorat internacional.

L’entrada és lliure per totes les dues tardades.