FRANCO CANO I LOS MINYONS PROTAGONISTES DE LA FESTA DELS FOCS DE SANT JOAN 2019

Com vol la tradició, l’Obra Cultural de l’Alguer organitza, en col·laboració amb l’associació Impegno Rurale de Santa Maria La Palma, la Festa dels Focs de Sant Joan: diumenge 23 de juny 2019, a les h. 20.00, a la plaça de Santa Maria La Palma, Franco Cano i los minyons tengueran un concert de cançons alguereses.

Franco Cano, nat a l’Alguer, és mestre, escriptor, autor de cançons en italià i en alguerés; ha publicat la sua primera col·leció de cançons en llengua algueresa “La Nuvia” al 1985 i al 1986 ha publicat la segona intitulada “Poesias per cantar”. Ha col·laborat com musicista i cantautor amb diversos grups musicals algueresos entres els quals “Està esclarint” i “Panta rei”; ha dirigit la coral “Alguer Terra mia”. Al 2017 ha participat al llibre-disc “Mans manetes” produït de la Plataforma per la llengua, amb la cançó “L’orquestra de la Pedrera” interpretada de la sua alumna Sofia Cadoni. Com escriptor ha publicat dos romanços “Sassolino”(2006) i “Camafame”(2007), un llibre de cançons per minyons “Vorrei sfidare il vento”(2018) i un libre de poesies “Butxaques de cor”(2018).

Per l’ocasió lo mestre Franco Cano siguerà acompanyat dels alumnes de quatre classes i presentarà un treball que vol ésser lo coronament de un percurs portat envant en aqueix any escolàstic i representar un important moment de reflexió sobre les activitats musicals realitzades a l’Institut Comprensivo n° 2 de l’Alguer.