LES TRES EDATS: un triomf

En l’esplèndid Teatre Cívic de l’Alguer és anada en escena, los dies 4, 5 i 6 d’octubre del 2023, la comèdia musical “Les tres edats”, un adveniment volgut i organitzat amb fermesa i unitat d’intencions de l’associació musical Lo Frontuni i de l’Obra Cultural de l’Alguer.

La comèdia ha fet viure al numerós públic present una bella i divertent tardada de autèntica algueresitat. D’aquí los compliments i les felicitacions vanen a tota la màquina organitzativa que, gràcies al bell text escrivit de Anna Maria Ceccotti (a pròposit: ben tornada al teatre Anna Maria!) i les hàbils mans del director artístic i musical Francesco Scognamillo, han posat en marxa un espectàcul que és anat més enllà de qualsevol expectativa.

Per tot lo públic, sens dubte, és estada una successió d’emocions i records: l’impacte tengut de cada escena (esplèndida l’escenografia i la idea que hi és enrera); la comunicativitat i la simpatia dels actors (Mariuccia Soggiu, Gina Marrosu, Virginia Soggiu, Antonio Carboni,

Daniele Piredda, Rita Ballone i Franco Serrra); les tantes músiques i cançons que han acompanyat la representació amb la participació de les corals (Grup Vocal “Lo Frontuni” del mestre Francesco Scognamillo i lo Coro Polifonico olmedese “Incantos” del mestre Dario Pinna); la presència dels cantants (Paolo Zicconi, Marta Soggiu i Gina Marrosu), magistralment acompanyats de l’Ensemble Instrumental Lo Frontuni compost de Vittoria Mura (oboe), Matteo Scala (mandolí i guiterra), Manuele Costantino (tromba), Dario Pinna (primer violí), Massimiliano Peana (segon violí), Viola Chiavetta(viola), Marta Piras(violoncel), Federico Pintus (percussions) i dirigit del mestre Francesco Scognamillo. Tot és estat capaç de evocar l’emoció correcta al moment oportú. A ment freda, tenim la consciència clara del valor del treball que havem realitzat, un camí ple d’obstacles, que a vegades són pareixuts insuperables, però superats amb empenyo, suor, dedició, sacrifici i atenció. Tots hi han posat ànima i cor. És estat un treball dur, premiat però de una enorme satisfacció i una experiència artística ben aplaudida. La sensació és que la trama de l’obra, encara que escrivida ja més de 20 anys, per un projecte escolàstic, se fossi posada a corrir a l’enrera, denunciant, avui, una realitat encara més dramàtica: l’abandó total de la transmissió familiar de la llengua catalana de l’Alguer. Per això, és estat bell i emocionant al mateix temps exprimirir, a través de la comèdia, un missatge tan fort i significatiu i tan actual com no mai, per la història i la identitat de la nostra ciutat.

Moltes gràcies a tots los que han contribuït a l’èxit d’aquesta iniciativa. Un rengraciament especial a l’ajuntament de l’Alguer i a la Fondazione Alghero que mos han posat a disposició lo Teatre Cívic “Gaví Bal·lero”.

La foto és de Giovanni Sunch.