“L’INFINITA CONTESA. La tormentata storia della tutela del colle di Tuvixeddu” de Carlo Mannoni

Tercer apuntament de la ressenya literària “Encontres amb l’autor” de l’Obra Cultural de l’Alguer.

Dimecres 21 de juliol 2021, a les h. 19.00, al jardí del Museu del Corall, posat a disposició de la Fondazione Alghero, Carlo Mannoni mos presentarà l’últim sou llibre “L’infinita contesa. La tormentata storia della tutela del colle di Tuvixeddu” editat per Alfa Editrice.

Lo llibre tracta del temptativo d’urbanització de la zona arquelògica de Tuvixeddu, una història longa 14 anys, una història que va a acabar al 2021 amb una sentència del Tribunal de Cassació que ha posat la paraula fi a les aspiracions de l’empresa que voliva construir centenars de milers de metres cúbics sobre una zona tutelada de la llei. Carlo Mannoni, alhora assessor del govern regional guiat de Renato Soru, s’és sentit un actor d’aquesta història i, per un sèmplice fet de consciència i per dar una testimoniança civil, voliva en tots los modos, deixar un senyal.

“L’infinita contesa” és un llibre minuciós, detallat que explica realment, amb les sensacions de qui l’ha vivit de dins i per tant amb un fort valor emotivo, los detalls de tot alló que fora pogut ésser i, per fortuna, envetxe no és estat, lo destí de Tuvixeddu. Aquesta batalla ha salvat un enorme patrimoni històric que continua així a ésser a disposició de tots.

Ne parlaran amb l’autor l’ arquitecte Carlo Roggio, urbanista i Carlo Sechi, director de l’Obra Cultural de l’Alguer.

A causa de la normativa anti còvid en vigor, per participar a l’iniciativa és necessari prenotar-se telefonant o enviant un messatge al número 3457771505.