L’OBJECTOR DE CONSCIÉNCIA

L’Obra Cultural de l’Alguer, en col·laboració amb la companyia teatral “El Teló”, fundada de Vito Loi, i dirigida avui de Nanni Branca, promoun una comèdia musical en alguerés en dos actes de Giovanni Enna intitulada “L’objector de consciència”. La comèdia és estada traduïda de Nanni Branca amb l’adapatament i la supervisió de Gaví Ballero. i ve representada per la primera volta.

Ambientada a l’Alguer, als anys 1948/50, “L’Objector de consciència” reconta l’història de xa Filomena, dona de campanya, viuda, que viviva amb dos germans agemples i un fill, Sebastià, partit a fer lo soldat de leva.Sebastià però, se declara objector de consciència i se’n fugi d’en caserma i torna en casa. Lo canonge Don Gaví, compren que lo fill de xa Filomena pot ésser declarat desertor i alhora, ensieme als dos xius de Sebastià, Domingo i Pietrino, estudia una estrategia per l’amagar dels carabiners que l’estanen cercant. Entren en escena Caterina, jove de Sebastià i sa germana Carmelina.vengudes en casa de xa Filomena per demanar un poc de madriga per pastar i Maria, la servidora del canonge, ma babai Pietrino i babai Domingo ne combinen de cada color……….

La representació se tenguerà los dies 26, 27 i 28 d’abril, a les h. 20,30, al Teatre Cívic de l’Alguer amb la regia de Nanni Branca; la direcció musical és de Francesco Scognamillo amb la col·laboració de Massimiliano Peana i Matteo Scala; les escenografies són de l’artista Maria Filomena Mura. Fan part del cast: Nanni Branca (Domingo), Maria Domenica Iddau (Maria), Natalina Signorini(Caterina), Gianna Mura(xa Filomena), Marco Correddu (Sebastià), Antonio Fadda(Tore), Rita Spano(Carmelina), Francesco Sotgiu (Pietrino), Antonello Pinna (Don Gaví); suggeridors Joan Irranca i Milena Bella. Los bitllets poden ésser aqüistats a partir del 16 de abril, cada dia del dilluns al divendres, de les h. 10.00 a les h. 12.00 i de les h. 17.00 a les h. 19,00, a la sede de l’Obra Cultural, al carrer Arduino 46.