L’OBRA CULTURAL DE L’ALGUER A LA UNIVERSITAT D’ESTIU DE PRADA

La “Universitat Catalana d’Estiu”,  arribada a la 47a edició, és un moment de reflexió i de estudi que se celebra del 1968 a Prada del Conflent, on cada estiu arriben estudents, professors, especialistes i polítics dels territoris de llengua i cultura catalana per participar als cursos, a les conferencies i als laboratoris.
L’edició de enguany és estada especial perquè és estada dedicada a l’Alguer la lliçó inaugural amb el títol: “Les relacions de l’Alguer amb la resta dels Països Catalans”, a càrrec de la Presidenta de l’Obra Cultural Claudia Soggiu, durant la cerimònia de inauguració, a la presència del Síndic de Prada Joan Castex, del president de la Universitat i de l’Institut d’Estudis Catalans Joandomènec Ros, del membre del Consell Departamental dels Pirineus Orientals Miquel Moly, del vicepresident del Consell de Mallorca Francesc Miralles, del conseller de la Presidència de la Generalitat de Catalunya Francesc Homs i de un públic números. La manifestació era en directa a “Tv3”, la televisió catalana.
L’Alguer encara protagonista durant la “IV Jornada de l’Alguer a l’Uce”, organitzada dimarts de l’Obra Cultural, amb la presentació de la relació “Lo patrimoni arqueològic del territori de l’Alguer” de Maria Antonietta Salaris i de “Argot dels pescadors de l’Alguer i lo món de la marineria algueresa” a càrrec de Giuseppina Pascalis. A la fi de la jornada la degustació de vins de la Cantina social de “Santa Maria la Palma” oferts de l’associació algueresa. Dijous, en l’àmbit de les “Jornades de l’Institut d’Estudis Catalans”, l’Acadèmia Nacional de Catalunya i dels Països Catalans, és estada analitzada la situació i el futur de aqueixa Institució en tots los territoris de llengua catalana; a representar l’Alguer lo biòleg Antoni Torre, membre de la secció de Ciències Biològiques amb una relació del títol: “L’Institut d’Estudis Catalans i l’Alguer”.