«NO VULL CANVIS DE VOCÀBOLS!»

“La llengua pròpia és la riquesa més gran que pugui tendre l’home; després ve la salut i la bellesa.” Així escriu Pino Piras en les sues Memòries i del cantautor alguerès Pino Piras i de la sua ideologia lingüística se parlarà dimarts 18 de agost 2020, a les h. 20.15, al jardí del Museu del Corall de l’Alguer, a la presentació del primer numero del 2020 dels Quaderns de l’Alguer intitulat “No vull canvis de vocàbols!”, a càrrec de Xavier Brotons, estampat per Edicions de l’Alguer, en nom de l’Obra Cultural de l’Alguer.

“Per què Pino Piras ha triat l’alguerés com a llengua d’expressió no solament de les sues cançons, sinó de la major part de la sua obra literària: poesies, comèdies, autobiografia, aforismes, reflexions diverses, apunts?…”

Lo fet més remarcable de la producció artística i literària de Pino Piras és que és escrita pràcticament tota en alguerés.

Lo treball de Xavier Brotons pretén, justament, d’indagar les causes que han espenyit Pino Piras a emprar la sua llengua materna per crear les sues obres i, al mateix temps, la ideologia que hi és enrere d’aquesta decisió que l’ha portat a emprar el català de l’Alguer com a llengua principal de producció artística: ell era fortament convencit del valor i del significat especial que té la llengua materna.

A parlar-ne sigueran l’autor del llibre el professor Xavier Brotons; Carlo Sechi, director de l’Obra Cultural de l’Alguer; Francesc Ballone, director de l’Escola de alguerés “Pasqual Scanu”; moderador Salvatore Izza. La tardada veurà la participació extraordinària de Daniela Mulas i de Franco Cano.

L’iniciativa gaudeix del patrocini de la Diputació de Barcelona, del Parc Natural de Port Comte i de la A.M.P. Capo Caccia – Isola Piana, del Municipi de l’Alguer i de la Fondazione Alghero.

A causa de les disposicions anti-Covid, per qui vol participar a la presentació del llibre, menester registrar-se previament per evitar cues i reunions en los procediments previstos per assistir als actes públics.

Per prenotacions:

http://www.edla.it/activitats o deixar un missatge al número +39 079 097 6870 (també WhatsApp)